Home Izdvojeno FOTO Dan otvorenih vrata udruga u velikogoričkom Suncokretu

FOTO Dan otvorenih vrata udruga u velikogoričkom Suncokretu

PODIJELITE

Čime se sve bavi Udruga ”Suncokret” i na koji način se građani mogu uključiti u njezine aktivnosti, možete doznati danas do 18 sati u Cvjetnom naselju na Danima otvorenih vrata udruga koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Udruga osoba s invaliditetom ”Suncokret” Velika Gorica osnovana je 1997. godine na inicijativu roditelja djece s invaliditetom. Kroz dva desetljeća rada, kroz udrugu je prošlo puno članova, a jedna od glavnih zadaća Suncokreta je osvijestiti javnost o potrebama osoba s invaliditetom te potaknuti njihovu vidljivost i integraciju u društvu.– Mi smo posebni i ponosnimo se time. Možda obilježeni, ali na lijep način obilježeni, s ponosom nosimo taj križ i dobro smo – rekla nama je Slavica Burić, zamjenica predsjednice Udruge ”Suncokret”.

Udruga ima svoj prostor u Cvjetnom naselju, a iako on nije prikladan za sve članove, održana je volonterska akcija uređenja pristupa samom ulazu udruge kako bi barem na taj način uvjeti rada bili poboljšani.– Prostor nam nije adekvatan, vrlo su mali prozori, stalno smo pod umjetnim svjetlom, kosina prema tom prostoru je vrlo oštra i teški je pristup. Nije adekvatan niti toalet. Dobili smo puno obećanja. Malo malo nešto se realizira, nadamo se da bude situacija bolja u državi pa i u našem gradu. Prvenstveno da se naša udruga izvuče iz ovog podrumskog prostora koji nam ne odgovara, ali strpljivi smo pa ćemo pričekati i to – rekla nam je Burić.

U Udruzi se redovito organiziraju različite radionice te se potiče stvaranju otvorene i ravnopravne zajednice bez prepreka i predrasuda. Na Dan otvorenih vrata udruga, u Suncokret će, kao i svakog posljednjeg petka u mjesecu, proslaviti rođendane svojih članova.