Home Izdvojeno FOTO Čak 527 životinja na izložbi u Habdeliću

FOTO Čak 527 životinja na izložbi u Habdeliću

PODIJELITE

Nakon izložbe Društva za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005., 12. po redu izložbu golubova, kunića, peradi i ptica danas je otvorila i Udruga uzgajatelja malih životinja Turopolje.

– Ove godine imamo više životinja nego prošle, prijavljeno je 527 životinja od 49 uzgajivača iz cijelog zagrebačkog i bliskog područja. Surađujemo sa Zagrebačkim klubom prevrtača koji su prijavili 80 životinja koji su visoke kvalitete. Imamo 110 peradi, 24 kunića i  370-ak golubova. – izjavio je Božidar Antolović, predsjednik Udruge uzgajatelja malih životinja Turopolje.

Izložba je otvorena u dvorani OŠ Jurja Habdelića, te je ulaz za posjetitelje 10 kuna dok je za djecu do 10 godina besplatna. Da podsjetimo, jedini prihodi koje Udruga dobiva je isključivo od ulaznica. Na izložbi možete pogledati malu i veliku perad te kuniće i različite ptice.
– Imam pedesetak golubova, a sad imam i šampiona. Ja sam ih izložio jer su oni moji ljubimci, moj hobi. – dodao je Miroslav Svekrić, jedan od izlagača.

Pehari za šampione će biti podijeljeni sutra, pri zatvaranju izložbe u 14 sati. Sudačka organizacija Saveza uzgajivača na temelju bodovnog praga određuje tko će biti šampion. Bit će podijeljeno oko 100 šampionskih titula.

Izložba je danas otvorena do 20 sati, a sutra traje nešto kraće, od 8 do 14 sati.

[print_gllr id=39024]