Home Izdvojeno FOTO Asfaltirano 2850 metara ceste u Dubrancu, uređuje se društveni dom

FOTO Asfaltirano 2850 metara ceste u Dubrancu, uređuje se društveni dom

PODIJELITE

Sanirana je prometnica Ž 104600 u Dubrancu od Gustelnice do Svete Kate u dužini od 2 850 metara. Asfaltirana je površina od ukupno 15 105 m2.

Izvedeni su radovi frezanja asfalta za uklope, izravnavajući sloj, špricanje bitoemulzijom, ugradba asfalta u debljini 4 cm te uređenje bankina i odvodnih jaraka.

“Povijesno ulaganje u naše Brege koji to zaslužuju. Iznimne pohvale mjesnom odboru iz Dubranca i svim društvenim aktivistima koji su na čelu s g. Hrvojićem pokazali entuzijazam, volju i ukazali na problematiku koja desetljećima tišti Brege. Dvije godine nakon potresa, Bregi i Dubranec pričaju najljepšu priču: potegnuta je vodovodna mreža, rade se škola i vrtić. Nikada nije u ovo područje uloženo više novca u ovaj kraj, koji ljudi prepoznaju kao izvanredno mjesto za život”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

>> FOTO Ovo proljeće asfaltiran 51 km goričkih prometnica. Ačkar: ovo je povijesni projekt

“Želio bih zahvaliti Gradu na pomoći i svemu što je do sada učinjeno za Dubranec. Riješili smo problem prometa u mjestu Dubranec s ovih gotovo tri kilometra obnovljene ceste. Od potresa ovdje je doselilo dosta ljudi. Svaka čast gradonačelniku Ačkaru”, rekao je predsjedni Mjesnog odbora Dubranec Željko Hrvojić.

Vrijednost radova na sanaciji prometnice je ukupno s PDV-om 492.729,72 eura.

DRUŠTVENI DOM DUBRANEC

“Uređenje Društvenog doma Dubranec je u tijeku, osigurali smo sva sredstva za ovu godinu od MO za uređenje doma kao što je bilo u planu i programu. Prva faza je djelomično gotova slijedi popunjavanje mikropukotina na podu i zalijevanje podloge. Do kraja mjeseca radovi bi trebali biti gotovi.

Pošudravanje i poravak sporednih ulica, poslije Crkve lijevo k.č.br. 1152 i k.č.br. 1153, će biti odrađeno u narednih mjesec dana. Te slijedi put koji vodi do čestice 1252/4 na kraju Dubranca”, javili su iz Mjesnog odbora Dubranec.