Home Izdvojeno FOTO 24. Turopoljska trka nadmašila sva očekivanja

FOTO 24. Turopoljska trka nadmašila sva očekivanja

PODIJELITE

Jutros je održana 24. Turopoljska trka. Ove godine bila je najbrojnija do sada, a trkače nije uplašila ni kiša koja se cijelo vrijeme spremala padati. Trasa ovogodišnje utrke započela je u Parku dr. Franje Tuđmana gdje se nastavila prema Gradićima, kroz Donju Lomnicu i Lukavec te kroz ista mjesta natrag do centra.
Ovogodišnja utrka specifična je upravo po promjeni starta: – Krenuli smo s ovom pozicijom da budemo bliže gradu i da se više građana uključi, a vidimo da smo u tome uspjeli – izjavio je Krunoslav Hrnjak, tajnik Maraton kluba Velika Gorica. Navodi da, iako nije postavljen niti jedan rekord, nevjerojatan je broj građana koji se priključio utrci: – Samo se internetskim putem prijavilo 450 građana, a njih čak 180 sudjelovalo je u utrci građana. –

tur_trka_mariokronike-109
Trkači su se natjecali u nekoliko kategorija: polumaraton, trka građana, trka kadeta, mlađih i starijih juniora te učenička trka u kategoriji od prvog do osmog razreda osnovne škole, a po troje najboljih trkača iz svake kategorije dobilo je zaslužene pehare. Najboljima u polumaratonskoj trci dodijeljena je i novčana nagrada u iznosu od 1500 kn za prvo mjesto do 300 kn za peto mjesto.

tur_trka_mariokronike-195
Prvo mjesto u polumaratonu zauzeo je Laszlo Gregor, Mađar kojem je vrijeme od 67’2” najbolji rezultat u polumaratonu. Jako je sretan zbog istrčane utrke i rezultata, unatoč snažnom vjetru koji ga je cijelo vrijeme ometao.
Pobjednik trke na 5 km u muškoj konkurenciji je profesionalni trkač Dino Bošnjak. Uz mlade profesionalce, tu je bilo i starijih natjecatelja. Štef Fabečić trčanjem se bavi već preko 30 godina. Zadovoljan je svojim rezultatom te poziva sve da otrče stazu od 5 km:
– Prijateljstvo i zadovoljstvo što ja to mogu najveći su poticaj, nema veće sreće nego kad je utrka iza vas. – Također, za organizaciju ima samo riječi hvale.
U ženskoj konkurenciji, pobjednica staze na 5 km je Matea Parlov, članica Atletskog kluba Dinamo. – Jako mi se svidjela trka, organizacija je odlična, a konkurencija je isto dosta jaka, pogotovo jer ima i međunarodnih natjecatelja. Ova utrka poslužila mi je kao trening, odnosno test i provjera moje forme. Odmah sam krenula brzo s dečkima, s obzirom da dosta puše, malo sam se sakrila među njih i tako sam se držala do kraja. Stvarno sam zadovoljna. – poručila je pobjednica.

tur_trka_mariokronike-177
Organizator natjecanja bio je Maraton klub Velika Gorica, a suorganizatori Zajednica športskih udruga Grada Velika Gorica, Turistička zajednica Grada Velika Gorica, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Gradsko društvo Crvenog Križa Velika Gorica i Stručni skup učitelja tjelesnog odgoja i zdravstvene kulture Grada Velika Gorica.

[print_gllr id=42917]