Home FOTO VIJEST FOTO 15. Srpanjski susreti u Ščitarjevu uz proštenje i brojne goste

FOTO 15. Srpanjski susreti u Ščitarjevu uz proštenje i brojne goste

Na zabavu još uvijek stignete, uz grupu Sjaj trajat će sve do kasnih sati

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Vrijeme prije nego nas je zahvatila pandemija mnogi smo pamtili po stalnim druženjima i zabavama. Ovog ljeta zaista se pokazuje da se stvari vraćaju, barem u ovom periodu, na ono “staro normalno.” Tako je danas i u Ščitarjevu gdje se održava Dan mjesta te 15. Srpanjski susreti.

Mnogim okupljenima nimalo nije smetala prašina makadama umjesto ceste kroz centar mjesta, a postavljeni su i licitari uz lokalne OPG-ove koji prodaju svoje proizvode. Ponuda, naravno, nije mogla proći bez domaćeg gverca, vina i dobre glazbe.

Na pozornici se izmijenilo 12 kulturno umjetničkih društava te članice Plesnog kluba Barbara što je ukupno činilo oko 250 izvođača. Kako nam govori Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Ščitarjevo, ujedno i organizatorica, već su se svi zaželjeli ovakvih druženja.

Iako dvije godine nismo imali ovakve susrete, nismo odmarali. Vježbali smo, održavali tradiciju i kondiciju. Mora se družiti da se društvo ne raziđe i da nam pomladak ostane. Bitno je da se ova tradicija prenosi s koljena na koljeno”, govori.

Društva koja su danas nastupala su dobro poznata i rado im viđeni gosti kojima je bila oduševljena i publika. “Nadam se da će nas i dalje poslužiti i da nećemo imati pauza više. Nakon folklornih plesova će se društva počastiti, nakon toga svira grupa Sjaj te naš bend iz KUD-a Ščitarjevo. Zabava će trajati dugo u noć.”, zaključuje Tretinjak i poziva sve da dođu.