Home Izdvojeno FA ‘Šiljakovina’ i Ogranak Seljačke sloge Buševec najbolji na smotri koreografiranog folklora

FA ‘Šiljakovina’ i Ogranak Seljačke sloge Buševec najbolji na smotri koreografiranog folklora

PODIJELITE

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice, u Velikoj Gorici je održana županijska smotra koreografiranog folklora. Manifestacija je organizirana kako bi se izabrao predstavnik naše županije na državnoj smotri folklora.

– Smotra je bila izvrsna, a uspjela je okupiti i veliki broj izvođača. Vidjeli smo zaista najbolje KUD-ove iz gradova naše županije. Gorica je grad folklora, a naša zajednica je jedna od najvećih i najjačih zajednica kulturno-umjetničkih udruga u Zagrebačkoj županiji. Imamo 18 članica, 11 KUD-ova i folklornih ansambala, što je glavni razlog zašto smo već 15 godina organizatori ove smotre – izjavila je Vesna Tafra, tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice.

Kamera1

—–U prostoru Pučkog otvorenog učilišta okupilo se 11 KUD-ova s prostora cijele Zagrebačke županije. Svojim nastupima KUD-ovi ‘Dučec’, ‘Kraluš’, ‘Preporod’, ‘Bratinečko srce’, ‘Sveta Nedelja’, ‘Ivanić’, ‘Mihovil Krušlin’, ‘Petar Zrinski’ i folklorni ansambli ‘Mladost’ i ‘Šiljakovina’ te Ogranak „Seljačke sloge“ iz Buševca oduševili su publiku.

Kamera1_1

—–– Ovo su tradicija i običaji koje Zagrebačka županija želi očuvati. Mi smo ponosni na naše KUD-ove. Želimo da ono što je bilo nekada, živi danas, ali i da ostane za buduće generacije. Drago nam je da se mladi u velikom broju uključuju u folklor. U malim sredinama nemate mnogo drugih oblika zabave i druženja, tako da je rad KUD-ova neprocjenjiv za mlade koji žive u njima – objasnio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Najbolji nastup imao je FA ‘Šiljakovina’ koji je programom ‘Urodila šuma žirovica’, sastavljenim od pjesama i plesova brodskog posavlja, oduševio žiri. Uz FA ‘Šiljakovinu’, na državnu smotru ide i Ogranak Seljačke sloge Buševec koji je prošle godine pobijedio na državnoj smotri koreografiranog folklora te tako stekao pravo direktnog nastupa na ovogodišnjoj manifestaciji.

[print_gllr id=30846 display=short]