Home Izdvojeno FA ‘Šiljakovina’ 2. na državnoj smotri koreografiranog folklora

FA ‘Šiljakovina’ 2. na državnoj smotri koreografiranog folklora

PODIJELITE

Folklorni ansambl ‘Šiljakovina’ osvojio je drugo mjesto na 22. Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu u kategoriji koreografiranog folklora. Ansambl je na smotri nastupio kao predstavnik Zagrebačke županije.

Šiljakovčani su se na državnoj smotri predstavili s pobjedničkom koreografijom sa županijske smotre koreografiranog folklora „Urodila šuma žirovica“ – pjesme i plesovi Brodskog posavlja te ‘domaćom’ koreografijom Pjesmama i plesovima Vukomeričkih gorica.

fa šika 2

Dobrom rezultatu zasigurno su doprinijeli i umjetnički voditelj i koreograf Dubravko Radić, glazbeni voditelji Dražen Lučan i Tomislav Habulin te kostimograf Tomislav Miličević.

– Unatoč svim poteškoćama koje su ove godine zadesile naš Ansambl, kao što su krađa naše opreme i neadekvatan prostor u kojem svakodnevno djeluju sve sekcije našeg Ansambla od 6 pa do 66 godina, pokazali smo kako uz pošten i kontinuiran rad, vrhunski rezultati ne mogu izostati. Također, želimo zahvaliti članicama Zajednice KUU Grada Velike Gorice i FA ‘Turopolje’ na svesrdnoj podršci koju su nam pružile u teškim trenucima našeg Ansambla – poručili su iz FA ‘Šiljakovina’.