Home Vijesti Evo koja će naselja dobiti milijun kuna za poboljšanje komunalnog standarda

Evo koja će naselja dobiti milijun kuna za poboljšanje komunalnog standarda

PODIJELITE

Grad Velika Gorica uložit će pedeset posto prihoda od koncesijske naknade Zračne luke u poboljšanje komunalnog standarda u naseljima koja su u kontaktnom području sa Zračnom lukom. Trenutno je u izradi Karta ugroženosti kako bi se točno odredila naselja s razinom ugroženosti. Riječ je o naseljima Selnica, Petina, Kosnica, Donja Lomnica, Lukavec, Šćitarjevo, Pleso, dio Velike Gorice, uglavnom bit će obuhvaćena sva naselja koja se nalaze na koridoru uzletno-sletne zone.

– U sljedećoj godini to će iznositi oko milijun kuna i bit će omogućeno mjesnim odborima da samostalno odlučuju o potrebi ulaganja. Moram istaknuti da to neće smanjiti ulaganja koja su predviđena redovnim proračunom, dakle bit će to dodatno poboljšanje – ističe gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić dodajući kako će o svemu tome biti obavljene konzultacije s predsjednicima mjesnih odbora.

Budući da koncesijsku naknadu dobiva i Zagrebačka županija, Grad će tražiti putem vijećnika u Županijskoj skupštini da se i dio tog prihoda namijeni u istu svrhu. Grad Velika Gorica ispituje i mogućnosti za traženje naplate rente radi buke i ostalih utjecaja Zračne luke na život mještana u ugroženim naseljima.