Home Vijesti Evo kako gorički učenici i studenti mogu izraditi ili produžiti ZET karticu

Evo kako gorički učenici i studenti mogu izraditi ili produžiti ZET karticu

Za neke učenike i studente nema više ovjeravanja u tajništvu, a produljenje će se moći obaviti i na kiosku

PODIJELITE

Započeo je proces produljenja postojećih ili izrade novih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz za učenike osnovnih i srednjih škola te za studente za novu školsku i akademsku godinu 2022./2023. Iz ZET-a navode da učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, ali trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a. Za to će im biti potreban ovjereni obrazac Zahtjeva. Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području Velike Gorice moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada.

Učenici i studenti ostalih godina s područja Velike Gorice za produljenje neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

Studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status. Daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona. Produljenje se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija ukoliko je primjerena godinama. Dolaskom na prodajno mjesto će se ažurirati podaci na postojećoj kartici korisnika.

Produljenje za učenike se može činiti od 2. rujna, a za studente od 20. kolovoza i to na svim prodajnim mjestima ZET-a, uključujući i kioske Tiska i iNovina. Obrazovne institucije koje se nalaze u sustavima e-Matica i ISAK i koje su pravovremeno ažurirale podatke omogućit će da njihovi učenici ne trebaju prethodno ovjeravati zahtjeve ZET-a u tajništvu. “Međutim, ukoliko se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih Pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.“, objašnjavaju iz ZET-a.

Obrazac možete pronaći OVDJE.