Home Izdvojeno Evo gdje su najveći radovi u gradu

Evo gdje su najveći radovi u gradu

PODIJELITE

Radove na izgradnji Jelačićeve ulice u Kurilovcu, Gradičke i Tomislavove u Gradićima, te Ljudevita Gaja u Gornjoj Lomnici – investiciju vrijednu 11,5 milijuna kuna, obišao je gradonačelnik Dražen Barišić. Ističe kako je važno obnoviti ulice u južnom dijelu Gorice jer one će preuzeti tranzitni, ali i promet iz samog centra grada koji postaje šetnica.

Drazen-Barisic

– Između ostalog nam je bitno da ovu komunikaciju koju ćemo dijeliti na dva dijela, sjevernu i južnu, omogućimo spajanjem prometnica. U tom smislu je nekad i rađena Kolodvorska ulica, uređena je Josipovićeva, Fabijančićeva ima priključke na obilaznicu, odnosno autocestu, a sad počinjemo raditi na Jelačićevoj ulici – kaže Barišić.

JEDVA DOČEKALI

Stanovnici Jelačićeve ulice početak modernizacije čekali su više desetljeća, a ulica je u posljednje vrijeme bila u iznimno lošem stanju.

– Tu se nije moglo proći, osobito kad je padala kiša. Djeca su odlazila u školu i polijevali su ih automobili. Drago mi je što su počeli ovi radovi jer su naši sumještani već počeli gubiti u nas povjerenje, a malo su nas i izrugivali – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Kurilovec Ivan Novosel.

radovi-Jelaciceva02

Najprije će se urediti 370 metara prometnice, a zatim će uslijediti nastavak rekonstrukcije za koju je potrebno prethodno napraviti projektnu dokumentaciju. Investicija prve faze vrijedna je 3 milijuna kuna, a završetak radova planiran je u lipnju.

– Radit će se svi novi priključci fekalne odvodnje, novi vodovodni priključci, nova javna rasvjeta, pješački kolnik, biciklistička staza, dakle cjelokupna infrastruktura koja je potrebna, kao što je u Josipovićevoj ulici – objasnio je direktor VG komunalca Dragan Perić.

OD OPTIKE DO HORTIKULTURE

Gradonačelnik je naglasio kako je u Ulici kralja Tomislava bilo potrebno zamijeniti cjelokupnu infrastrukturu, ali i postaviti optičke kablove kako bi Gradići kao treće gradsko naselje po veličini napokon dobilo brzi pristup internetu.

– Ovo će biti jedna od najmodernijih ulica i takve standarde postavit ćemo za ubuduće. Ulicu će osvjetljavati LED rasvjeta i bit će hortikulturno uređena – kaže Barišić.

Predsjednik Mjesnog odbora Gradići Roman Krunić ističe kako do sada nije bilo kapaciteta za spajanje na internetsku mrežu, a što se mijenja postavljanjem optike.

– Vjerujem da ćemo nadzemno internetom povezati i cijelo naselje kako bi svi imali brzi pristup internetu i bili dio 21. stoljeća – rekao je Krunić.

Josip-Mihalincic

Stanovnik Tomislavove ulice Josip Mihalinčić svakodnevno nadzire izvođače radova, ali kaže da im nije pronašao niti jednu zamjerku.

– Imamo u dvorištu 5 šlepera, uvijek su otvorili cestu kada nam je trebalo i do sada nije bilo problema – ispričao nam je Mihalinčić.

Otvaranjem autoceste Zagreb-Sisak, Tomislavova ulica preuzet će dio tranzitnog prometa i omogućiti dobru prometnu komunikaciju s gornjim dijelom Turopolja i centrom grada. Također je u planu i nastavak izgradnje ulice prema Donjoj Lomnici, a zatim i uređenje ulica na Plesu, Rakarju i Novom Čiču.

OBNOVA DERUTNE CESTE U GORNJOJ LOMNICI

Nakon što je Grad Velika Gorica prošle godine od županijskih cesta preuzeo ingerenciju nad glavnom prometnicom u Gornjoj Lomnici, počela je njezina obnova vrijedna gotovo milijun kuna. Riječ je o Ulici Ljudevita Gaja koja je bila u iznimno lošem stanju jer nije obnavljana 30 godina. U tijeku je asfaltiranje prometnice dužine 600 metara, a radovi će biti gotovi do kraja tjedna.

radovi-Mestrica-Gornja-Lomnica