Home Izdvojeno EKSKLUZIVNO Pao sustav CARNet-a, upis učenika bio doveden u pitanje!

EKSKLUZIVNO Pao sustav CARNet-a, upis učenika bio doveden u pitanje!

PODIJELITE

– Svi upisi su preko CARNet-a, a mi sada ne možemo ništa. U ponedjeljak počinje školska godina, a tko se danas upiše, upiše – očajno nam je govorio zamjenik ravnatelja Srednje strukovne škole Velika Gorica, Mladen Zrno.

Nakon stresa zbog neizvjesnosti od upisa u drugom upisnom krugu, ali i početka nove školske godine, jutros se pred neupisanom djecom i njihovim roditeljima pojavio ozbiljan problem. U zraku je visilo pitanje hoće li se u odabrani program uopće moći upisati jer to je do 12,30 sati bilo jednostavno nemoguće. Iako su imali svu potrebnu dokumentaciju i s njom čekali u redu za upis, zbog tehničkog kvara u sustavu CARNet-a, upisi su bili onemogućeni.

– Sustav je pao, a upise bi trebalo završavati jer zadnji rok je 16 sati. U panici su roditelji koji sa sobom imaju preostalu dokumentaciju potrebnu za upis, od ugovora do liječničkih svjedodžbi, a mi ovdje moramo potvrditi da je sve to doneseno te kliknuti upis. Sad je sve to stalo i mi smo blokirani – ispričao nam je Zrno.

Više puta pokušali smo stupiti u kontakt s CARNet-om, kako bi doznali hoće li problem uskoro biti riješen, ali nisu bili dostupni, očito zbog kvara i u telefonskim  linijama.

Kvar je otklonjen u 12, 30 sati na opće zadovoljstvo roditelja, neupisanih učenika, ali ravnatelja – jer svi zajedno našli su se u iznimno neugodnoj situaciji.