Home Vijesti Eko dan u Dječjem vrtiću Lojtrica

Eko dan u Dječjem vrtiću Lojtrica

Djeca su učila o recikliranju i kroz kampanju "Biljka za MD" pomogla osobama s mišićnom distrofijom

PODIJELITE

U srijedu, 17. svibnja, u dječjem vrtiću Lojtrica održan je Eko dan, poseban događaj posvećen ekologiji i recikliranju. Sve je započelo izvedbom dječje predstave “Eko Crvenkapica”, koju je osmislila i izvela dramska skupina vrtića. Na zabavan i jednostavan način, ali s važnom poukom, djeci su približene teme recikliranja i brige za okoliš.

Nakon predstave, djeca su nastavila s idejama o recikliranju, pronalazeći načine na koje mogu pomoći prirodi i istovremeno se zabaviti. U suradnji s roditeljima, prikupljeni su otpadni materijali kojima su djeca dala novu svrhu.

Tijekom Eko dana održana je i kampanja pod nazivom “Biljka za MD”. Prodajom cvijeća na svih osam lokacija Dječjeg vrtića Lojtrica, djeca, odgajatelji i ostalo osoblje udružili su snage kako bi pomogli osobama s mišićnom distrofijom. Prikupljena sredstva namijenjena su nabavi komunikatora za mladića s Duchenne mišićnom distrofijom. Ova uspješna suradnja vrtića Lojtrica i Saveza društava distrofičara Hrvatske već traje treću godinu za redom. U akciji su sudjelovali i Vrtni centri Flora, Šestine, Gorica, IRIS MBM te obiteljska gospodarstva Došlić i Mesarić, koji su pružili svoju podršku i doprinijeli uspjehu događaja.

Eko dan u vrtiću Lojtrica predstavlja važan korak u podizanju svijesti djece o zaštiti okoliša i recikliranju, istovremeno promičući solidarnost i pomoć osobama s posebnim potrebama.