Home Kultura U dvoranu Gorica stiže Cabaret s Ecijom Ojdanić u glavnoj ulozi

U dvoranu Gorica stiže Cabaret s Ecijom Ojdanić u glavnoj ulozi

Vla Vla Vlajland Cabaret prati priču čistačice Vlajne koja se na posebno smiješan način bori za svoju egzistenciju

PODIJELITE

Iduće srijede, 17. veljače u dvoranu Gorica stiže Vla Vla Vlajland Cabaret kazališta Moruzgva. Radi se o monodrami Ecije Ojdanić, koja je svojevrsni nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva. Lik čistačice Vlajne se na posebno smiješan način bori za svoju egzistenciju te u toj borbi doživljava razne spoznaje, atipične za vlastitu stereotipsku poziciju.

U novoj predstavi narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva, sudbina odvodi u Njemačku. Kroz niz njezinih pustolovina pratimo kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u zemlji snova mnogih naših gastarbajtera.

“U Vla Vla Vlajland cabaretu jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, moja se Vlajna zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju.”, piše Ivan Leo Lemo, pisac i redatelj ove monodrame.

Pisac i redatelj: Ivan Leo Lemo
Igra: Vlajna – Ecija Ojdanić
Koreograf: Leo Mujić
Skladatelj: Zvonimir Dusper Dus
Scenograf: Kristijan Popović
Kostimografkinja: Martina Ptičar
Violinist: Bruno Urlić
Cijena ulaznice: 50,00 kuna

Prodaja ulaznica OVDJE te na blagajni Učilišta.