Home Crna Kronika Dvojica radnika poduzeću ukrala leguru vrijednu 91 tisuću kuna

Dvojica radnika poduzeću ukrala leguru vrijednu 91 tisuću kuna

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Velikogorička policija uhitila je dvojicu muškaraca koji su za vrijeme radnog odnosa koristili nepažnju kolega i nadređenih te u više navrata otuđili aluminijske bronce i mjedi, u vrijednosti 91 tisuću kuna.

52-godišnjak te njegov tri godine stariji kolega uspjeli su ukrasti čak  1965 kg sirovine mjedi i 201 kg aluminijske bronce izlivene u blokovima, pojedinačne težine oko 14 kg.

– Sumnja se da su  od 1. svibnja do 1. prosinca 2014. godine, kao djelatnici poduzeća iz Velike Gorice, za vrijeme redovnog radnog vremena koristili nepažnju ostalih djelatnika i odgovornih osoba te u više navrata otuđili aluminijske bronce i mjedi – kažu u policiji.

Otuđenu leguru većim dijelom koristio je osumnjičeni 52-godišnjak za izradu raznih predmeta (zupčanika, remenica, vodilica), a manji dio su prodali kao sekundarnu sirovinu u raznim stanicama za otkup sekundarnih sirovina. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.