Home Sport Dvije bronce za Karate klub Velika Gorica na državnom prvenstvu

Dvije bronce za Karate klub Velika Gorica na državnom prvenstvu

Prve medalje u ovoj godini osvojili su Petar Orešković i Ines Grdenić

PODIJELITE

U Ivanjoj Reki je u subotu 18. veljače, održano seniorsko karate prvenstvo Hrvatske na kojem je Karate klub Velika Gorica imao tri predstavnika. Naš grad predstavljali su Mia Mijović, Ines Grdenić i Petar Orešković i vratili su se dvije medalje! Mia Mijović i Ines Grdenić su nastupile u kategoriji -55kg, a Petar Orešković u -60kg. Petar i Ines osvajaju brončanu medalju u svojim kategorijama i penju se na postolje.

Jako dobar rezultat, no ne možemo se oteti dojmu da smo trebali, a i očekivali barem jedno zlato i nastup na Europskom prvenstvu. Ovo seniorsko prvenstvo je bilo odlučujuće za nastup na ovom velikom natjecanju, no nažalost moramo čekati iduću priliku.”, govori trener Goran Živković.

Ines Grdenić je završila u polufinalu protiv kasnije pobjednice kategorije Alessandre Hasani i vodstvom 2:3, no nažalost borba završava 5:3 u korist riječke natjecateljice. U istoj kategoriji Mia Mijović gubi rezultatom 9:9 zbog prednosti prvog poena, no odrađuje jednu uzbudljivu borbu punu preokreta i pregršta poena. Petar Orešković gubi za ulaz u finale rezulttom 1:4, što mu donosi brončanu medalju kategorije -60kg.

“Nastavljamo s pripremama, samo se malo više okrećemo kadetima, juniorima i U21 kojima vjerojatno prije početka ljeta počinju bodovni turniri za Europsko prvenstvo. Idući vikend nas očekuju dva turnira u Ivanić Gradu i Rijeci. Mlađi uzrasti U14 nastupaju u Ivaniću koji je i organiziran ciljano za mlađe uzrasne kategorije, a kadeti i juniori u nedjelju idu u Rijeku na Grobničan kup 2023.”, zaključuje Goran Živković.