Home Sport Dvije bronce za atletičarke Maraton kluba na prvenstvu Hrvatske

Dvije bronce za atletičarke Maraton kluba na prvenstvu Hrvatske

"Bilo je pravo zadovoljstvo tijekom trke gledati njihovu borbenost i glad za sportskim natjecanjem, kroz kojeg su prezentirale zajedništvo i timski duh!"

PODIJELITE
Foto: Maraton klub VG

Proteklog vikenda se održalo Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke na zagrebačkom Velesajmu. Na prvenstvu je nastupila i Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica s četiri natjecatelja i na kadetskom mitingu s tri atletičarke. U štafeti 4 × 400 m trčale su Tena Martinec, Ema Vuković i Lucija Sever, a štafetu je kompletirala Nina Vuković koja je pored ove trke prethodno nastupila i na seniorskoj trci za žene u disciplini 400 m pojedinačno.

Trkačice Atletske škole su s rezultatom 3:56,22 minuta na pobjedničkom postolju stale uz bok elitnih klubova AK Agrama (3:47,21 min) i ASK Split (3:50,80 min). “Bilo je pravo zadovoljstvo tijekom trke gledati njihovu borbenost i glad za sportskim natjecanjem, kroz kojeg su prezentirale zajedništvo i timski duh, a to neminovno rezultira uspjehom.”, navode iz Maraton kluba.

Broncom se okitila i Nina Vuković na 400 m koja je s vremenom 56,06 sekundi ostvarila najbolje osobno vrijeme u dvorani u prvoj godini seniorske konkurencije. U disciplini 200 m na Mitingu za kadetkinje i kadete nastupile su: Tena Petračić, Tara Petračić i Livia Debelić. Teni Petračić ovo je bio prvi nastup u sprinterskim disciplinama, a vrijeme od 27,67 s dovelo ju je do četvrte pozicije od ukupno dvadeset i sedam natjecateljskih mjesta. Odlično se snašla i ovom trenutku dala svoj maksimum u sprintu. Šesto mjesto pripalo je Liviji Debelić s vremenom 27,73 s, a deseto Tari Petračić s vremenom 28,38 s.

Nakon jednotjedne stanke slijedi Ekipno natjecanje u krosu koje će se održati 13.03.2022. u Labinu.