Home Velikogoričani na djelu DV Lojtrica i ove godine udruženim snagama prikupljao sredstva za najosjetljivije sugrađane

DV Lojtrica i ove godine udruženim snagama prikupljao sredstva za najosjetljivije sugrađane

Zdrava srca kucala su za bolesna srca osoba oboljelih od mišićne distrofije i uistinu pokazala da kad postoji volja, postoji i način, na što ukazuje ishod provedene kampanje 'Biljka za MD'

PODIJELITE
Foto izvor: sddh.hr/web

Dječji vrtić Lojtrica i ove godine je, kako smo prethodno najavljivali, sudjelovao u humanitarnoj akciji djece, roditelja i djelatnika dječjeg vrtića sa Savezom društava distrofičara Hrvatske. Naime, već drugu godinu dionik su kampanje povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskulatornih bolesti 21. svibnja.

Iz Saveza Društva distrofičara Hrvatske ponosni su na još jednu uspješno provedenu kampanju ‘Biljka za MD’ povodom obilježavanja 21. svibnja – Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti, koja je i ove godine provedena u suradnji s Dječjim vrtićem Lojtrica.

Cjelokupni tim DV Lojtrica vlastitim primjerom uključivanja i brige za najosjetljivije sugrađane uči djecu kako voljeti čovjeka, pružiti ruku kada je potrebno, otvoriti srce da ono postane još veće.

Kampanja ‘Biljka za MD’ provela se u DV Lojtrica 18. i 19. svibnja kada su zajedno sa stručnim timom, odgojiteljicama i djecom, biljke predstavljene roditeljima tijekom prodajne Izložbe za koju su biljke donirali Vrtlarija Pecina, Vrtni centar Šestine i Vrtni centar Velika Gorica. Istovremeno je na sedam lokacija vladalo veselo i zaigrano cvjetno ozračje, a malene su ručice veselo sudjelovale i tkale put prema kvalitetnijem životu osoba s mišićnom distrofijom. Zdrava srca kucala su za bolesna srca osoba oboljelih od mišićne distrofije i uistinu pokazala da kad postoji volja, postoji i način.

Foto: Arhiva

Iz doniranih sredstava kupit će se govorne jedinice koje će značajno olakšati svakodnevnicu mladima s mišićnom distrofijom koji će zbog iznimno slabe motorike ruku koristiti glas za komunikaciju s računalom. Tijekom Kampanje je prikupljeno je 12.564,00 kuna. Nevjerojatno, ali vrlo impresivno – i ove godine je ponovno prikupljen sličan iznos kao prethodne.

Veliko hvala Dječjem vrtiću Lojtrica, područnim objektima Mičevec, Stara škola, Donja Lomnica 1 i 2, Gradići, Lukavec i Selnica na organizaciji Izložbe, poticanju djece i roditelja da i ove godine ponovno budu dio Kampanje. Vjerujemo da će pogled na biljke roditeljima i djeci biti stalni podsjetnik da su oplemenili svoj dom/okućnicu, ali i nečiji život učinili ljepšim te dali doprinos izgradnji društva jednakih mogućnosti – istaknuli su iz SDDH.