Home Izdvojeno Na duhovnu tribinu u Veliku Goricu stigli su vjernici iz mnogih hrvatskih...

Na duhovnu tribinu u Veliku Goricu stigli su vjernici iz mnogih hrvatskih krajeva

PODIJELITE

Biblijska zajednica župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici je organizirala duhovnu tribinu 15. Biblijsko bdijenje. Uz brojne velikogoričke župljane na tribinu su stigli mnogi predstavnici bratskih župa koji u svojim crkvama imaju jednaku tradiciju višednevnog neprekidnog čitanja Biblije, poput gvardijana  Franjevačkog samostana u Karlovcu i župnika Župe Presveto Trojstvo, patera Franju Tomaševića.

bdijenje1On je ujedno i dekan Karlovačkog dekanata, a službu je naslijedio od novog velikogoričkog župnika, velečasnog Norberta Ivana Kopriveca.

Na tribini je prikazan dvadesetominutni dokumentarni film Dražena Bušića – „Biblijsko bdijenje“, čiju premijeru je ranije pogledao papa Benedikt XVI zajedno s brojnim vatikanskim biskupima.

Mnogi su opisivali svoje dojmove vezane uz održavanje Biblijskih bdijenja. Upečatljiv je primjer iz jedne župe gdje se ispostavilo da je prva osoba koja se telefonski javila za čitanje bila – slijepa!

– Ta, slijepa osoba nam je svima otvorila oči! Tada smo shvatili da se ne trebamo bojati i da ćemo uspjeti – čulo se na tribini.

bdijenje2

Biblijsko bdijenje u Velikoj Gorici pokrenuo je Marijan Bušić zajedno s ostalim župljanima.