Home Izdvojeno Društvo žena Buševec u ulozi božićnih anđela potrebitima – uključite se i...

Društvo žena Buševec u ulozi božićnih anđela potrebitima – uključite se i vi!

'Zahvaljujemo se ljudima koji prepoznaju naš rad, ali isto tako apeliramo na sve koji su zaista potrebiti da se ne srame potražiti nas, mi pomažemo svakome, koliko god je to u našoj moći, a volje imamo!'

PODIJELITE

Vrijeme Adventa je vrijeme promišljanja, velikodušnosti i pravi trenutak za učiniti pokoje dobro djelo! Ne moramo nužno 2020. godinu ispratiti u ‘sivom tonu’: ovim se geslom cijelu godinu, ali i godinama unazad od samog početka svog djelovanja vode u Društvu žena Buševec. Tako su jučer obišle Područnu školu Buševec gdje su umjesto Sv. Nikole obradovale dječicu prigodnim poklonima.

Akcija povodom Svetog Nikole

– Nismo zaboravile naše najmlađe sumještane, te smo u suradnji s učiteljicama, budući da zbog epidemioloških mjera u školi nisu dopuštene priredbe, osobno podijelile školarcima pakete za Svetog Nikolu, a djeca su nam uzvratila velikom čestitkom te usmenom zahvalom – kazale su iz Društva Žena Buševec.

Ne bi to bila tako uspješna priča da nije bilo velikodušne obitelji iz Mraclina, u koju su se uključili i najmlađi članovi njihove obitelji – Viktor i Martin, a stigla je i donacija slikovnica na inicijativu Vedrane Đuračić.

– Ovih dana smo imale prekrasne novčane donacije koje će nekome uljepšati ove blagdane. Gospođa Ksenija Nestorović donirala je poveći novčani iznos. Također i njezina dva prekrasna unuka Viktor i Martin Lučić su se odrekli svoga novčanog iznosa za Sv. Nikolu, te smo tim novcem kupile čak 15 poklon paketa za obitelji sa više djece. Zahvaljujemo se i Vedrani Đuračić koja se izborila za donaciju slikovnica iz Naša Djeca d.o.o. koje su otišle u ruke također obiteljima sa više djece – kazale su.

Božična humanitarna akcija

Razgovarali smo sa predsjednicom Društva, gospođom Lidijom Rožić, koja nam je otkrila kako su već prionule u sljedeću akciju, ovaj puta kako bi pomogle potrebitima za Božić.

– Svjesne smo činjenice kako su zbog korone mnoge obitelji s četiri, pet djece iz Buševca, Orla i okolnih mjesta ostale bez posla, našavši se tako u nezavidnoj situaciji. Provjerile smo u kojoj mjeri im je potrebna pomoć, kao što to i obično prakticiramo prilikom svake akcije, stoga mogu reći da imamo pune ruke posla još od početka studenog ove godine – kazala je predsjedica Društva.

Akcijom povodom Božića prikupljaju donacije kako bi pribavile higijenske i prehrambene potrepštine obiteljima s posebnim potrebama, ne samo na goričkom području, nego i u susjednoj, Sisačko-moslavačkoj županiji (Petrinja, Glina, Brežane Lekeničke, Cerje Letovaničko, Lekenik).

– Zahvaljujemo se ljudima koji prepoznaju naš rad, ali isto tako apeliramo na sve koji su zaista potrebiti da se ne srame potražiti nas, mi pomažemo svakome, koliko god je to u našoj moći, a volje imamo – zaključila je gospođa Lidija Rožić.

A evo kako svi možemo pomoći…

Dragi naši sugrađani, svakako ste dobrodošli i vi! Svaki oblik donacije i pomoći je dobrodošao, a Društvo žena Buševec će dati sve od sebe da pomoć stigne u prave ruke. Možete im se javiti porukom ili na kontakt 0989054658 – predsjednice Društva Lidije Rožić.

Foto: Facebook Društvo žena Buševec