Home Vijesti Donosimo ideje za efektne reciklirane omote božićnih poklona

Donosimo ideje za efektne reciklirane omote božićnih poklona

Kod samog odabira darova nije teško voditi brigu za okoliš, dajući prednost proizvodima koji su napravljeni od recikliranih materijala

PODIJELITE
Foto: wrapaholicofficial

Iako se svijest građana polako popravlja, te sve je više onih koji biraju odvojeno prikupljanje otpada, nažalost, još uvijek je u prosječnoj kanti za smeće više od pola sadržaja papir, karton i plastika. A upravo ta vrsta otpada, za vrijeme blagdana, odlaže se u većoj količini, s obzirom na to da raste potrošnja, a tako i nabava novih predmeta u ambalaži od papira, kartona ili plastike.

Mogućnosti recikliranja šarolike

Jeste li razmišljali, umjesto da kupujete ukrasni papir, kutije i vrećice, uzmete stari materijal, koji zasigurno imate u kućanstvima, i iskoristite ga za inovativna i efektna pakiranja poklona najmilijima?  Bezbroj je mogućnosti, od korištenja rola toalet papira, starog papira od kojeg možete napraviti ukrasne vrećice ili koverte, staklenki koje svi imamo viška od zimnice, pa do japanske metode zamatanja u marame ili neke druge kreativne ideje. Kod samog odabira darova nije teško voditi brigu za okoliš, dajući prednost proizvodima koji su napravljeni od recikliranih materijala te ponovnoj uporabi, zahvaljujući kojoj se stvaraju novi, unikatni proizvodi.

Ukoliko se odlučite na našu diy preporuku zamatanja božićnih poklona, neka to bude u papire koji se mogu reciklirati i koje nakon otvaranja darova možete odložiti u za to predviđene spremnike. Donosimo nekoliko ideja kako da iskoristite proizvode koje imate kod kuće umjesto da ih bacite, a uz to napravite i odlična pakiranja.

Foto: Chic Pursuit
Foto: arteblog.net

 

Foto: The Simple Pen
Foto: eHow

 

 

Foto: Zenit Techs Blog

Pripremili smo kratki, ali upečatljiv prilog o tome koliko svatko od nas može doprinjeti čišćem i zdravijem okolišu: