Home Izdvojeno Domišljati prevarant! Prodao priču da je zaključao dokumente u autu pa iznudio...

Domišljati prevarant! Prodao priču da je zaključao dokumente u autu pa iznudio novac

PODIJELITE

Domišljati prevarant u kasni 30-tima (’84 godište) s područja Zaprešića sumnjiči se da je u nekoliko navrata, tijekom kolovoza, rujna i listopada prošle godine, izvršio nekoliko prijevara na području Velike Gorice ( i šire) i to uvijek po istoj špranci.

Rekao bi da mu se pokvario automobil i da je slučajno sve dokumente, novčanik i mobitel zaključao u automobilu. Potom bi od žrtve zatražio mobitel ili telefon; da nazove brata ili prijatelja, fingirao bi poziv i kad ne bi uspio telefonski dogovoriti pomoć tražio je novac; za prijevoz, autobus, taksi, za pomoć. Građani su itekako nasjedali i to ne na male svote.

Prva prevara bila je krajem kolovoza u ljekarni u ulici Matije Magdalenića, a dvije žrtve dale su prevarantu 600 kuna. Krajem kolovoza i sredinom rujna napravio je isto. U Ogulincu u župnoj kapelici oštetio je gospođu koja mu je ponudila i odlazak do mehaničara, no što je ovaj odbio objašnjavajući kako će trošak otvaranja automobila biti puno veći. Gospođa mu je dala 500 kuna. Posljednja prevara bila je krajem listopada u pekarnici u Ščitarjevu gdje je od djelatnice iznudio 600 kuna, a on je obećao taj isti dan se vratiti i dati joj 800 kuna kako bi joj zahvalio.

Osoba je, doznaje se, već ranije evidentirana za ista kaznena djela, a protiv njega su zbog toga i druge policijske postaje podnosile kaznene prijave.

Inače, u zadnjih tjedan dana policija bilježi 30 događaja, od toga šest kaznenih djela. Evidentirana su dva nasilja u obitelji te četiri prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge. U tjedan dana dogodilo se sedam prometnih nezgoda.