Home Izdvojeno Djeca prikupila hranu za socijalno ugrožene obitelji

Djeca prikupila hranu za socijalno ugrožene obitelji

PODIJELITE

U suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Velika Gorica, tijekom Dječjeg tjedna organizirano je prikupljanje hrane i higijenskih potrepština u svim vrtićima i osnovnim školama. Puna dva dana trajalo je razvrstavanje i pakiranje poklona za obitelji s djecom koje žive u teškim socijalnim uvjetima, stoji u priopćenju Grada.

Namjera ove humanitarne akcije bila je potaknuti djecu na solidarnost i razumijevanje materijalnih teškoća s kojima se susreću neka djeca i njihove obitelji.

Sve što je prikupljeno u vrtićima i školama dovezeno je u Vatrogasni dom u Rakarju te su zaposlenici gradske uprave uz pomoć Centra za socijalnu skrb razvrstavali i prevozili pakete s hranom i higijenskim potrepštinama. Na popisu Centra za socijalnu skrb našla se 91 obitelj kojoj su distribuirani paketi ovisno o broju djece u obitelji. Dio hrane preuzeo je i velikogorički Crveni križ za pučku kuhinju.

Akcija je pokazala da su djeca spremna pomoći i razumjeti teškoće s kojima se dio njihovih vršnjaka susreće, a obitelji koje su primile poklon-pakete izrazile su svoju zahvalnost jer im je svaka pomoć dobrodošla.