Home Crna Kronika Dijete otjeralo lopova obiteljske kuće

Dijete otjeralo lopova obiteljske kuće

PODIJELITE

Policija je protekli tjedan zabilježila niz provala u obiteljske kuće, i to sve u istom kvartu u  istočnom dijelu grada. Pokušaj provale u jednu kuću spriječila je maloljetna kćer vlasnika. Nakon što ju je provalnik zatekao, udaljio se u nepoznatom smjeru. U još dvije kuće ukraden je zlatni nakit u vrijednosti 14 i 30 tisuća kuna.

Policijskim službenicima samovoljno je 1 gram amfetamina predao suprug nakon dojave o nasilju u obitelji, a pronašao ga je kod svoje nevjenčane supruge. Jedna gorička zlatarna prijavila je krađu pola kilograma zlata koja je završila kod njihovog nesavjesnog djelatnika. U nekoliko je navrata tkzv. žetone za izradu prstenja prodavao u stanici za otkup zlata i srebra te poslodavca oštetio za 72 tisuće kuna.

U Jagodnom je provaljeno u vikendicu iz koje je otuđen alat, televizor, digitalni prijemnik, DVD-uređaj, mikrovalna pećnica i dalekozor, ukupne vrijednosti 12 tisuća kuna.

Također, iz vikendice u Bukovčaku ukradena je bušilica i drugi inventar, vrijedan  2.500 kuna, dok su iz obiteljske kuće u Selnici, „ nestala“ dva ženska zlatna prstena vrijedna 3 tisuće kuna.

Proteklog je vikenda policija zaprimila dojavu da je u Mraclinu nekoliko osoba prisilno u automobil šibenskih registarskih oznaka, uguralo žensku osobu starije životne dobi i njime se udaljili u nepoznatom smjeru. Policijska ophodnja automobil je zaustavila u Okuju, a kad su službenici pokušali identificirati vozača i suputnike, vozač se dao u bijeg. Policijski službenik ga je uspio sustići no na njega su ostali suputnici bacali kamenje i pokušali ga ozlijediti. Nakon uspješnog privođenja u policijsku postaju nad trojicom hrvatskih državljana je pokrenut istražni postupak u kojem je utvrđeno da su sa ženskom osobom koju su nasilno odveli automobilom, u rodu,  te da su posrijedi obiteljske razmirice. Protiv trojca je pokrenut kazneni postupak zbog napada na službene osobe.