Home Izdvojeno DESET MEDALJA za mlade glazbenike na međunarodnom natjecanju

DESET MEDALJA za mlade glazbenike na međunarodnom natjecanju

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića su na 8. međunarodnom natjecanju glazbenika Bistrički zvukolik osvojili sedam zlatnih i tri srebrne medalje

PODIJELITE

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića imali su iznimno uzbudljiv i uspješan prošli radni tjedan. Sudjelovali su na 8. međunarodnom natjecanju glazbenika Bistrički zvukolik koje se održalo u Mariji Bistrici i Dugom Selu od 10. do 13. svibnja.

Na natjecanju su ostvarili fenomenalne rezultate i pokupili nekoliko prvih i drugih mjesta. Evo i rezultata.

U kategoriji komornih sastava osvojili su prvu nagradu i zlato! Radi se o učenicima – Ema Jančetić, oboa; Jan Naglić, klavir; Nika Kozina, violina; Antonela Vlašić, violina; Josip Veselić, viola; Adriana Peher, violončelo; Luka Smotalić, kontrabas. Nastavnici su Tea Krčelić Rabadan i Marko Požgaj.

U petoj kategoriji solista drugu nagradu je na oboi osvojila Ema Jančetić, a Stefan Gjorgiev prvu nagradu i srebro na trubi uz nastavnika Tomislava Špoljara i korepetitoricu Ivu Šorša.

U trećoj kategoriji solista osvojili su prvu i drugu nagradu – Tibor Rajtarić na trubi odnio je prvu nagradu, a Veronika Katarević na trubi drugu nagradu.

U drugoj kategoriji solista prvu nagradu su odnijeli Adam Naglić na trubi te Gita Kozina na violončelu. Drugu nagradu odnijela je Mia Lisjak na violončelu. Profesorica uz njih bila je Tea Krčelić Rabadan te korepetitorica Iva Šorša.

U prvoj kategoriji solista osvojene su također prve nagrade! Denonis Međugorac na oboi te Andorni Međugorac na violončelu osvojili su prva mjesta.

Čestitamo svim učenicima na odličnim uspjesima!