Home Izdvojeno Dani svetog Vida u Mraclinu privukli brojne posjetitelje

Dani svetog Vida u Mraclinu privukli brojne posjetitelje

PODIJELITE

Od 13. do 19. lipnja u Mraclinu su održani 11. Dani svetog vida koji su mještanima i njihovim gostima ponudili pregršt kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja. I ove godine zabilježen je porast broja posjetitelja. Uz Mraclince, manifestaciju je posjetio i veliki broj posjetitelja iz Turopolja, ali i šire okolice. – Kroz ovih sedam dana, tijekom svih večeri bila je odlična posjećenost. U prosjeku je na svakom događanju bilo minimalno 300 posjetitelja, a to nam puno znači. – otkrila nam je Sandra Crnić, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Mraclin.

Vidovi dani 2016 (2)

Tijekom trajanja manifestacije posjetitelji su mogli pogledati predstavu ‘Audicija’ Amaterskog kazališta ‘Zamka’ iz Svetog Ivana Zeline, okušati se u starim dječjim igrama poput skakanja u vreći i potezanja užeta te poslušati mraclinske i turopoljske pjesnike na večeri kajkavske poezije ‘Dobri i dragi naš kaj’. Uživati u zvucima tamburaške glazbe mraclinskih sastava, ali i zaigrati nogomet na malonogometnom turniru održanom u čast prerano preminulom članu kluba Blažu Galekoviću.

Vidovi dani 2016 (4)

– Večer kajkavske poezije po meni je bila najjača priredba na Danima svetog Vida. No, dobar nastup priredili su i tamburaši, a pohvalio bih i predstavu folklora u kojoj su nastupili naši članovi i naši prijatelji iz Donje Lomnice. – rekao je Vjekoslav Kovačić-Kova, predsjednik KUD-a ‘Dučec’.

Vidovi dani 2016 (11)

Ovu manifestaciju pokrenuo je KUD ‘Dučec’ kojem su se kasnije pridružile i sve mraclinske udruge. Razlog uspjeha ove manifestacije, uz zajedništvo, zasigurno je i dobra organizacija. – Pripreme počinju već sutra. Krećemo s novim projektima koji će osigurati da i sljedeće godine imamo zanimljive teme, a jedna od njih zasigurno će biti 85. obljetnica osnivanja Nogometnog kluba ‘Mraclin ‘. Želja nam je dostojno obilježimo ovaj veliki jubilej našeg nogometnog kluba. – objasnio nam je Kovačić.

Iduće godine u sklopu ove manifestacije Mraclin bi trebao dobiti novo dječje igralište koje će zadovoljavati sve moderne standarde. Organizatori su već pronašli sponzore voljne da investiraju u ovaj projekt, a računaju i na pomoć Grada.

[print_gllr id=50233]