Home Izdvojeno Danas besplatno pogledajte predstave “Pjeva mi se pjesma” i “Moderno doba”

Danas besplatno pogledajte predstave “Pjeva mi se pjesma” i “Moderno doba”

PODIJELITE
Foto: Plakat OSS Buševec/PrintScreen

Danas se, u sklopu manifestacije “Goričke večeri”, prikazuju dvije predstave – “Pjeva mi se pjesma” i “Moderno doba”.

“Pjeva mi se pjesma” predstave je Teatra POCO LOCO koji je ujedno i autor predstave. U predstavi glume Maja Katić, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić, Davorka Horvat, Ivana Djula i Vera Pfaff. – Teatar Poco Loco ima glazbeni sustav za koncerte za djecu te ih, uz pomoć glume i dobre režije scenskog nastupa uvodi u čudesan svijet rocka, popa, narodne, klasične i jazz glazbe. Da bi stupanj zabave bio što viši, za pjesme su osmišljeni i jednostavni koraci te na kraju koncerta cijela mala publika pleše s izvođačima. Nema sjedenja, samo ludi ritmovi i luda zabava – poručuju organizatori.

Predstava u Parku dr. Franje Tuđmana počinje u 17 sati, a u slučaju kiše predstava će se održati u Dvorani Gorica.

U 21 sat u Atriju u Šetalištu Franje Lučića 15 počinje predstava “Moderno doba”. Riječ je o predstavi Ogranka seljačke sloge Buševec i autora Nenada Rožić. Predstava se odvija kroz tri slike – nesretna majka, vaš osobni trgovac te seminar o modernom kazalištu.

Prvi dio predstave govori o jednoj običnoj, svakodnevnoj priči u kojoj majka ne razumije moderni bračni život sina i kćeri. Drugi dio malo je drugačiji. – Jedna pomalo futuristička priča o običnom bračnom paru koji, uza svu preveliku ljubaznost i susretljivost modernog trgovca, ne uspijeva kupiti ni običnu žarulju, a kamoli usisivač – poručuju organizatori.

Treća priča govori o mladom, modernom redatelju kojeg Hrvatski sabor kulture upućuje da na temelju postojeće stručne literature upozna buševske amatere s tajnama suvremenog kazališta kako bi ostvarili moderno glumište bez glumaca i bez publike, a sve to u namjeri da osuvremeni dramski amaterizam.

U slučaju kiše predstava će se održati u Dvorani Galženica. Ulaz na obje predstave je besplatan.