Home Izdvojeno Dan žena: Dijelilo se cvijeće, ali i osmijeh

Dan žena: Dijelilo se cvijeće, ali i osmijeh

PODIJELITE

– Trebao bi svaki dan biti dan žena. Želimo uz osmijeh, stisak ruke i lijepe riječi zahvaliti ženama za sve što one čine, posebno za ono što rade za obitelj, objasnio je velikogorički gradonačelnik.

Međunarodni dan žena u Velikoj Gorici tradicionalno je obilježen podjelom cvijeća. Ispred Tržnog centra gradonačelnik Dražen Barišić podijelio je oko 500 sadnica jaglaca, dok su hrvatski laburisti poklanjali ruže.

IMG_5921.jpgLaburisti su okupljanjem željeli upozoriti na rodnu diskriminaciju u Hrvatskoj, posebno u zakonu o radu. Ivica Hrženjak je objasnio kako su “i u gradu muškarci na svim čelnim pozicijama, čak i u sportu” te kako će oni, kao i na prošlim izborima, voditi brigu da na svoju izbornu listu stave najmanje 40 posto žena i poboljšaju poziciju žena.

RAZVESELILI SU ŽENE

– Lijepo je da bar ovaj jedan dan netko misli na tebe i pokloni ti cvijeće. Svake godine dobijem cvijeće od gradonačelnika. Sjećam se kako sam jedne godine dobila lijepu ružu i kako je dugo i lijepo cvala, veselo je ispričala Marija (62).

Neke sugrađanke, ipak, smatraju da cvijeće nije dovoljno.

– Ja bih voljela da je naš gradonačelnik više kao Bandić i da ima ured gdje građani mogu doći i reći mu što ih muči, priznala je gospođa Ruža (61).

Na kraju, političari su pokazali da na kratko, za žene, mogu zaboraviti svoje razmirice te su gradonačelnik Barišić i Hrvatski laburisti i međusobno izmijenili cvijeće.

[print_gllr id=9912]