Home Vijesti Dan općine Kravarsko

Dan općine Kravarsko

Najavljeno je skoro otvorenje vrtića za koji se čeka još uporabna dozvola

PODIJELITE
Za dan Općine priznanje je primila OŠ Slavka Kolara i ravnatelj Nikola Tonković

U Kravarskom je obilježeno Križevo, Dan općine. Svečana sjednica okupila je brojne goste, čelnike susjednih općina i Grada Velike Gorice. Načelnik Vlado Kolarec istaknuo je kako je jedan od najvažnijih zadataka- rekonstrukcija cesta, posebice one D31, na kojoj trenutno traje rekonstrukcija. Tu su i klizišta koja se saniraju. “Klizišta su nam u tri godine uzela sav novac od legalizacije objekata i to nas je usporilo u razvoju”, dodaje, no Kolarec je pozitivan- tu su i EU fondovi koji će osigurati ostatak novca.

“Naš najveći zadatak je borba za mlade, izgradnja onoga što je potrebno da bi naša djeca ostala u Kravarskom i ovdje živjela”, dodaje načelnik koji najavljuje skoro otvorenje dječjeg vrtića u vlasništvu Stjepana Banića. Vrtić je pod krovom, a čeka se još uporabna dozvola.

Trend smanjenja djece i mladih vidljiv je i u školama gdje je upisano manje djece nego lani.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić i predsjednik Vijeća, Neven Karas

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić također je poručio kako bregi na umiru, već se ovdje osjeća život koji pulsira. “To je primjer kako Hrvatska može uravnoteženo opstati i zadržati čovjeka koji će stvarati nove vrijednosti sa svojom obitelji i prenositi to na mlađe generacije”, poručio je Barišić.

Na svečanosti je predstavljen film o razvoju općine, a dodjeljene su i zahvale istaknutim pojedincima i institucijama.