Home Izdvojeno Na Dan Gradića prisjetili su se palih branitelja i odali im počast

Na Dan Gradića prisjetili su se palih branitelja i odali im počast

PODIJELITE

Na dan zaštitnika mjesta, svetog Antuna, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen obilježju četvorici branitelja poginulih u Domovinskom ratu započeo je danas zadnji dan obilježavanja Dana Gradića.

KADROVI-Gradici---Dan-mjesta-spomenik02

 

– Mjesto je više puta naraslo zadnjih desetljeća, složno živi sa svima onima koji smo i rođeni ovdje i mnogi koji su došli živjeti ovdje u naše Gradiće i mislim da pokazuje primjer jednog vrlo urbanog, složenog, modernog, ugodnog za život i naselja svijetle budućnosti  za naš grad – kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

OBIŠLI SU NAJVAŽNIJE PROJEKTE

Nakon mise u crkvi Sv. Antuna Padovanskog krenulo se u obilazak realiziranih kapitalnih projekata u Gradićima: prostorija NK Gradića, etno kuće, pješačkih staza, dječjeg igrališta i rekonstruiranih ulica.

– Već sama ta činjenica da su Gradići treće mjesto po veličini govori o tome koliko su Gradići narasli kao naselje, kao mjesto i koliko je potrebno da se urbaniziraju po mnogočemu da bi standard života za toliki broj ljudi bio zadovoljavajući i na tome treba raditi – rekao je gradonačelnik Barišić.Kadrovi-gradici-dom-dan-mjesta