Home Izdvojeno DAMIR MARTIN Brončani olimpijski pobjednik u društvu najvećih!

DAMIR MARTIN Brončani olimpijski pobjednik u društvu najvećih!

U posljednjih 500 metara bio je preko 2 sekunde brži od Danca Nielsena. Naš Damir tako je izborio broncu koja stiže u Veliku Goricu!

PODIJELITE
Foto: Hrvatski olimpijski odbor/Facebook/HINA/D. Senčar

Većina veslačkih medalja u Tokiju je već bila podijeljena, a mi smo iščekivali finale u samcima usrdno navijajući za fenomenalnog Damira Martina!

Finale u kojem su se za odličja u muškom samcu borili velikogorički zet – kako ga od milja svi u našem gradu i okolici zovu, Damir Martin, Danac Sverri Nielsen, Norvežanin Kjetil Borch, Rus Aleksander Vjazovkini i Grk Stefanos Ntouskos.

Poveli su Skandinavci, a onda je vrlo brzo u napad krenuo mladi Grk Stefanos Ntouskos i odjurio do zlata. Više ga nitko nije uspio uloviti, ali velika priča se odvijala iza njegovih leđa, priča koja je završila nevjerojatnim finišem Damira Martina. U posljednjih 1500 metara utrke Martin je zaostajao više od dvije i pol sekunde za Grkom i točno 2 sekunde za Nielsenom. Ali bilo je još dovoljno vremena za preokret, što se i dogodilo!

Ludim finišem u kojem je naš Damir Martin uhvatio Danca, u posljednjih 500 metara bio je čak 2 sekunde i 15 stotinki brži od Nielsena koji je na kraju ostao praznih ruku. Stefanos Ntouskos je osvojio prvo veslačko zlato za Grčku, srebro je završilo oko vrata Kjetila Borcha, a Martin je dosprintao do bronce.

Do svoje treće olimpijske medalje, nakon srebra u Londonu u četvercu na pariće, srebra u Riju u samcu, ponovo je na olimpijskom postolju. Veliki povratnik u društvo najvećih!

Pet godina nakon Rija ponovo u borbi za olimpijske medalje. Pet godina nakon Rija ponovo s medaljom oko vrata. Čestitamo Damire, srce nam je kao kuća!