Home Izdvojeno CRVENI KRIŽ: Pričekajte, odazivajte se na naše apele, ova će nepogoda potrajati

CRVENI KRIŽ: Pričekajte, odazivajte se na naše apele, ova će nepogoda potrajati

Do sada su odradili preko 1.500 volonterskih sati i prikupljeno je oko 2.5 tone hrane, higijenskih potrepština i robe

PODIJELITE

Crveni križ, uz druge volontere naši su heroji posljednjih dana od kada je krenula katastrofa. Suzana Strunjak, predstavnica Gradskog Crvenog križa ispričala nam je kako su već 29. prosinca aktivirali gradski interventni tim u kojem su iskusni i educirani volonteri.

Odmah smo podigli 20 ljudi, a zbog očekivanja većeg priliva i doniranja, od Grada smo na upotrebu dobili dvoranu Osnovne škole Nikole Hribara. Tamo svakodnevno u smjenama rade ekipe koje sortiraju i slažu unificirane pakete, prehrambene i higijenske kutije. Svaka stvar je označena flomasterom, svaki je artikl označen i stavljen u kutiju. I sve će biti podijeljeno na potpis. Ukupno je oko 30 članova i 25 trenutnih volontera koji su dali svoje vrijeme i snage na raspolaganje.”, govori Strunjak.

Do sada su odradili preko 1.500 volonterskih sati i prikupljeno je oko 2.5 tone hrane, higijenskih potrepština i robe. Podijeljeno je preko 200 paketa različitog sadržaja. U početku je bio osposobljen centar u Gradskoj sportskoj dvorani s krevetima, u Gladovcu i Hruševcu no tamo nitko nije bio smješten. “U hotelima ima oko 100 ljudi i za dio njih mi skrbimo, a i oni su dobili velike pakete čak i ako su privatno smješteni.”

Ova će nepogoda potrajati

Ono što Strunjak napominje je da trenutno imaju dovoljno humanitarne pomoći. “Robe imamo puno, imali smo i prije u našem skladištu. Molimo građane da to ne donose. Ova elementarna nepogoda će, nažalost, potrajati i te pomoći će trebati kasnije. Da se ne bi dogodilo da nešto moramo baciti jer je istekao rok trajanja, što je uvijek žalosno, molim građane da pričekaju i da se onda odazivaju na naše apele i donose ciljano ono što je traženo.

Dio djelatnika i educiranog Gradskog interventnog tima ciljano su otišli na područje Siska s paketima i ići će tamo nekoliko dana za redom. “Tko god da se javio mi smo dostavili sve i dostavljat ćemo i dalje svima.”