Home Izdvojeno Črnko: Želim da igrači shvate da su dio problema

Črnko: Želim da igrači shvate da su dio problema

PODIJELITE

Prespavao je Nenad Črnko, predsjednik Gorice, alfa i omega velikogoričkog drugoligaša, jednu tešku noć, iza njega su burni dani. Petak je donio šokantan poraz od Lučkog – šokantan zbog načina, ne toliko zbog rezultata – da bi se u subotu i nedjelju stvorila ideja o zaokretu. Stavio je Črnko svoj mandat na raspolaganje, preuzeo je odgovornost za sve nedostatke u radu kluba na sebe.

– Nije to ostavka koja govori ‘gotovo je, odlazim iz kluba’, zapravo se radi o pitanju odgovornosti. Mislim da u ovom proteklom razdoblju nisam bio dovoljno jak da animiram sportsku i političku zajednicu i odlučio sam dati Skupštini kluba da odluči kako želi dalje. Iako, iskreno, osobno mislim da je ova uprava napravila jako puno i da sam ja zadnji koji bi trebao nuditi ostavku – otvoreno kaže Črnko.

Dojam koji ostavlja u razgovoru sugerira razočaranost razvojem situacije u i oko kluba, ali nije Neno Črnko tip koji će samo tako odustati. Ne, samo će se malo korigirati, promijeniti pristup.

– Odmaknut ću se malo od momčadi i kluba i odmoriti neko vrijeme – kaže Črnko.

Nitko od igrača nije ga, kaže, dosad nazvao, ali u kontaktu je s predsjednikom Skupštine i zamjenikom gradonačelnika Ervinom Kolarecom.

– Rekao mi je da moj odlazak ne dolazi u obzir te kazao da će, odem li ja iz kluba, otići i on – rekao je Črnko i dodao:

– Dobio sam puno poruka i od navijača, čak i na profilu na Facebooku, svi mi daju potporu. Javili su se i neki sportski prijatelji iz cijelog našega kraja…

Problem je infrastruktura, problem su i rezultati, a poseban problem su priče o namještanju.

– Momčad je igrala katastrofalno. No nije to nama prvi put, razlika je jedino u tome što je Lučko kažnjavalo naše propuste, u nekim ranijim susretima protivnici to nisu uspijevali. U gostima kod Bistre, recimo, i tamo smo mogli slično nastradati, pa u prvom okršaju s Lučkim ovog proljeća, i tad bili očajni, samo srećom osvojili bod. I da smo tad, kao u petak, ostali s igračem manje u 20. minuti, vjerujem da bismo slično prošli – napominje Črnko.

Odgovornost za tako slabe partije je na igračima, djelomično i na stručnom stožeru, no u klubu o promjeni trenera ne razmišljaju. Svi će zajedno, trener i igrači, morati povući da bi izvukli Goricu “potresnog razdoblja”. Pa da se nastavi po zacrtanom, zasad vrlo uspješnom planu.