Home Sport Članovi Atletske škole i seniori Maraton kluba nastupili su na pojedinačnom prvenstvu...

Članovi Atletske škole i seniori Maraton kluba nastupili su na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

Na Prvenstvu Hrvatske u maratonu održanom u sklopu Zagreb maratona na niskoj dnevnoj temperaturi trkače je pratio jak vjetar i uporna kiša duž čitave staze i tijekom cijele trke

PODIJELITE

Ovog su vikenda članovi Atletske škole i seniori Maraton kluba Velika  Gorica nastupili su na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske HALS-a za limače/ice i mlađe kadete/kinje na atletskoj stazi u Varaždinu, na Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u maratonu, koje se trčalo u Zagrebu, te na Falkensteiner srednje dugom triatlonu koje se održalo u Petrčanima.

Na atletskom stadionu „Sloboda” u Varaždinu, u subotu, 09. listopada na natjecanju je sudjelovalo 30 klubova sjeverozapadne Hrvatske, a predvodilo ih je 406 atletičara  navedenih uzrasnih kategorija.

Boje Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica branili su najmlađi atletičari, njih ukupno 17. Tako su se limači natjecali u slijedećim disciplinama. Na utrci od 100 m nastupili su: Grga Cerjak, Kristijan Matić i Mateo Starčević; na 400 m su nastupili: Bartol Pavelić, Roko Stanić Vještica, Vigo Šušnjić i  Filip Pracević; u skoku u dalj nastupili su Kristijan Matić i Bartol Pavelić; dok su vortex bacali Grga Cerjak i Mateo Starčević.

Kod limačica iz Atletske škole su na 100 m trčale: Gabrijela Popov, Lara Pracević, Maja Kos i Ana Šolić; na utrci od 400 m: Glorija Karlović, Zoe Menalo i Mia Malbaša; na skoku u dalj: Lara Pracević, Glorija Karlović i Zoe Menalo; dok je vortex bacala Gabrijela Popov.

Za mlađe kadete Ivan Toma Aščić je nastupio u disciplini 600 m, a za kadetkinje na istoj dužini su trčale Tara Menalo i Zeta Hećimović Obradović. Tara Menalo borila se za plasman i u skoku u dalj.

Na 100 m Kristijan Matić (14,85 sek.) u svojoj kategoriji (2010. g.) zauzima odlično 4. mjesto ukupnog poretka, dok je Grga Cerjak odmah iza njega na 5. poziciji ukupno (15,18 sek.) i uvjerljivo 1. mjesto u svojoj kategoriji (2012. g.) od 47 natjecatelja ove discipline. Bartol Pavelić u skoku u dalj s 3,94 m zauzima ukupno 4. mjesto, dok je u svojoj kategoriji (2011. g.) drugoplasirani, od 31 natjecatelja. Gabrijela Popov na trci 100 m visoki start zauzima ukupno 11 mjesto, a u svojoj kategoriji (2011. g.) 2. mjesto od 79 natjecateljica. Ivan Toma Aščić (2008. g.) na trci 600 m zauzima odlično 2. mjesto s vremenom  1:40,01 min.

Na Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u maratonu, koje se održalo u sklopu Zagreb maratona, je trkačima servirano, uz nešto izmijenjenu rutu u odnosu na prethodne godine, i sve ono što sebi niti jedan maratonac ne bi poželio – nisku dnevnu temperaturu (8˚ C), jak vjetar i uporna kiša duž čitave staze i tijekom cijele trke. Iz toga razloga istrčati maraton (42, 195 km), jednu od najtežih sportskih disciplina uopće, pod tim uvjetima je posebno dostignuće. Velikogorički maratonci Danijel Trgovac i Josip Martinović, svojim nastupom predstavili su naš klub, ali i sam Grad Veliku Goricu i Zajednicu športskih udruga grada Velike Gorice. Josip je maraton istrčao za 3:30:11 dok je Danijel ovu utrku završio za 3:44:32.

– Nije baš po planu, ali ok. Uhvatili me grčevi tri puta tak da je i dobro. Sad u nove treninge i nove trke. I naravno, čestitke svima iz kluba koji su trčali po ovom ružnom vremenu – kazao je Danijel.

Ništa manje vrijedan uspjeh napravili su i naši predstavnici na utrci polumaratona (21,098 km): Vedrana Janjić, Lana Pečnik, Jasna Mikulić i Želimir Delač. Lana je utrku završila za 1:43:06, Vedrana za 1:46:14 čime je postavila i svoj novi osobni rekord, Jasna za 1:50:01, dok je Želimir utrku istrčao za 1:36:48, te završio na 4. mjestu u kategoriji M 60.

Konačno, Bruno Škrinjarić je nastupio na Zadarhalf triathlon Falkensteiner by Punta Skala srednje dugom triatlonu (ili polu Ironman-u) u veoma zavidnoj domaćoj i međunarodnoj konkurenciji. Iako mu je cilj ovdje bio poboljšati svoj PB na ovoj distanci, koji stoji na 4 sati i 16 minuta, ovogodišnje izdanje utrke je najviše obilježila jaka bura koja je radila dosta problema, ponajviše na plivačkom i biciklističkom dijelu utrke, tako da su se ciljevi jako brzo morali prilagoditi.

– Plivanje je zapravo počelo odlično s rolling start-om koji se opet pokazao kao najbolja solucija, i sve je bilo super prvi kilometar dok smo plivali u dijelu uvale zaklonjenom od vjetra, no onda su u finalnom dijelu plivanja more i bura pokazali svoju divlju stranu i sve su se plivačke grupe, kao i moja tehnika, samo tako raspale. Jak je vjetar bio glavni faktor i na biciklističkom dijelu utrke, te iako sam na ovoj utrci prvi puta nastupio na triatlon bajku, bio sam nešto sporiji od lani. Trčanje mi je bilo, ajmo reći, klasično dobro. Prvih sam 10 km držao bez većih problema tempo od oko 3:35, no opet, bura je uzela danak na određenim dijelovima staze, pa mi je u drugom dijelu polumaratona tempo pao na oko 3:40-3:45. Na kraju mi je polumaraton bio tek nešto iznad 1 sati i 19 minuta, što je bilo za nepunu minutu sporije od lani, no ovo je ujedno bilo i 4. vrijeme polumaratona od svih natjecatelja, pa sam, kako rekoh, “klasično zadovoljan” – kazao je Bruno.

Bruno je utrku završio ukupno na 13. mjestu, 4. mjesto od domaćih natjecatelja i 3. mjesto u kategoriji M30.

Sljedeće službeno natjecanje gdje nastupaju je Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju koje će se održati u Šibeniku za dva tjedna.