Home Izdvojeno Članice Udruge žena Kuče posjetile Vukovar

Članice Udruge žena Kuče posjetile Vukovar

PODIJELITE

Članice Udruge žena Kuče posjetile su Vukovar kako bi vidjele i čule priče i događaje kroz koje su branitelji i civili Vukovara prolazili u Domovinskom ratu.
– Naše putovanje je počelo u ranu zoru, već smo u pet sati ujutro krenuli iz Kuča prema Vukovaru. Nismo do sada bile tamo i nismo znale što očekivati. Sve što smo vidjele ne mogu objasniti riječima. Ne možete to shvatiti ako ne obiđete taj razrušeni grad. – rekla nam je predsjednica Udruge Zora Ištvanek.

Udruga žena Kuče, Vukovar, FB KVG (4)

Udrugu žena Kuče dočekale su članice Udruge žena silovanih u Domovinskom ratu – Sunčica. U Veleprometu su razgovarale s gospođom Ružicom koja je bila žrtva srpskog napada na Vukovar.

– Razgovor s gospođom Ružicom i ženama iz Sunčice je nešto što će nam ostati u sjećanju zauvijek. Govorile su nam o tome kako su bile silovane, kako su muškarci ubijani, svaki svoj korak. Prošle su sve te strahote, a držale su se toliko hrabro kao da je to sve jako daleko iza njih. Kada su nam poželjele sretan put kada smo odlazile, nismo mogle sakriti svoje emocije i obećale smo vratiti se ponovno. Udruga žena Kuče najdublje suosjeća sa svim obiteljima koje su izgubile svoje najmilije u Domovinskom ratu. Nadamo se da se više ove grozne strahote neće dogoditi. – dodala je Ištvanek.

Udruga žena Kuče, Vukovar, FB KVG (3)

U Vukovaru su posjetile Mjesto sjećanja – Vukovarsku bolnicu gdje su poslušale kratku video prezentaciju. Nakon prezentacije vidjele su protuatomsko sklonište, Sobu svijeća, spojni hodnik koji povezuje staru i novu bolnicu. Obišle su Vodotoranj, simbol Vukovara, Bijeli križ na ušću Vuke u Dunav, spomenik braniteljima te Spomen dom. Bile su i u Memorijalnom centru,u posjetu Masovnoj grobnici i Ovčari gdje su paljenjem svijeće odale počast u spomen na sve poginule u Vukovaru.

A da Vukovar nije samo mjesto sjećanja na ratne strahote, već i grad koji ima i drugih turističkih sadržaja, uvjerile su se vožnjom Dunavom na vodenom autobusu.