Home Izdvojeno ČITATELJI PREPORUČUJU William P. Young: Koliba

ČITATELJI PREPORUČUJU William P. Young: Koliba

U suradnji s Gradskom knjižnicom donosimo preporuku i recenziju čitateljice Tee Jurič

PODIJELITE

Postoje neke knjige o kojima se mnogo priča i koje ostavljaju poseban trag u nama. Tako mnogi opisuju i knjigu Koliba Williama P. Younga. U suradnji s Gradskom knjižnicom stoga i ovog tjedna donosimo preporuku i recenziju, ovoga puta čitateljice Tee Jurič.

Koliba, William P. Young

Godine 2007. iz pera autora Williama P. Younga nastaje djelo „Koliba“. Knjigu autor izdaje u vlastitoj nakladi, ali vrlo brzo od izdanja postaje bestseller. U ovom se romanu susrećemo s pitanjima tuge, boli, traume, suočavanja s nezamislivim, ali i nadom te novim pogledima na život i vjeru.

Kada se Mackanzie Phillips u životu suoči s jednim od najtežih gubitaka, gubitkom malene kćerkice na najokrutniji način, svjestan je da mu se život promijenio iz temelja te da više neće biti isto. Kolibu u kojoj se tragičan događaj odvio nije posjetio od tog teškog dana, ali 4 godine kasnije dobiva poruku da se vrati na mjesto zločina. Iako nesiguran u odluku, ipak odluči otići, a ono što tamo doživljava, promijenit će mu život još jednom.

Sve ono što mislimo da znamo, pretpostavljamo, u što vjerujemo kroz ovaj roman možemo preispitati. Tjera nas na razmišljanje, propitivanje, širenje vidika i shvaćanje da nije uvijek sve onako kako mislimo. Iako se, između ostalog, roman bavi pitanjem gdje je Bog kada je teško, neovisno o tome jeste li vjernik ili ne, sigurna sam da će Vam Koliba na neki način otvoriti oči, da ćete nakon pročitane knjige imati o čemu razmišljati. Ako svoje vrijeme odlučite potrošiti na ovu knjigu, neće to biti samo još jedna knjiga u nizu. Ako joj dopustite i zaista uđete u Kolibu, zasigurno ćete naći ono o čemu ni niste razmišljali. Dozvolite joj da vam bude prozor u novi način razmišljanja, neće vam biti žao.

Autorica: Tea Jurič