Home Gospodarstvo Cijena benzina pada šesti tjedan zaredom

Cijena benzina pada šesti tjedan zaredom

PODIJELITE

Eurosuper 95 pojeftinio je za 21 lipu, što je i najniža njegova cijena od sredine veljače ove godine. Od danas se prodaje po cijeni od 9,36, odnosno 9,37 kuna, ovisno o distributeru. Ukupno je u posljednjih šest tjedana litra eurosupera 95 pojeftinila za više od jedne kune, zbog čega je spremnik od 50 litara povoljniji za čak 51 kunu.

Pala je i cijena eurodizela i to za 13 lipa po litri, a prodaje se za oko 8,53 kuna. Ovo je i najniža cijena te vrste goriva od početka veljače, a u posljednjih sedam tjedana spremnik od 50 litara pojeftinio je za ukupno 38,5 kuna.

Noćašnje formiranje cijena na hrvatskom tržištu goriva dovelo je i do ponovnog poskupljenja autoplina. Litra ove vrste goriva poskupila je za 5 lipa i sada se prodaje za oko 3,61 kunu, ovisno o benzinskoj crpki. No, unatoč poskupljenju, autoplin je i dalje daleko najisplativije pogonsko gorivo za motorna vozila.vrataric

– Odnos cijene autoplina i benzina i dalje je iznimno povoljan za vozače koji voze na autoplin. Promatrajući sve troškove održavanja i one koji se dodatno plaćaju prilikom registracije vozila na autoplin, mogu reći da je ušteda veća od 50 posto. Nakon dužeg razdoblja, vozači ponovno masovno ugrađuju autoplin – ističe serviser autoplina Igor Vratarić.