Home Kultura Četverodnevna proslava Ivanja u Buševcu

Četverodnevna proslava Ivanja u Buševcu

PODIJELITE

Ivanje u Buševcu ove godine trajat će četiri dana. Proslava započinje ove srijede, 22. lipnja sa Štruklijadom koju organizira Društvo žena Buševec. Štruklijada će se održati na ljetnoj pozornici iza Doma kulture uz glazbeni sastav ‘Dinakordi i Luna band’.

Ivanje-Busevec-2014-10.jpg

U petak, 24.lipnja u Domu kulture Buševec možete pogledati predstavu ‘Mala poduzetnica u velikoj blokadi’. Predstava počinje u 20.30, a ulaz je 20 kuna.

Subotnja proslava traje od jutra. U 10 sati započinje memorijalno vatrogasno takmičenje djece ‘Josip Robić-Haba’ na polivalentnom igralištu kod Područne škole Buševec. U 11 sati počet će Ivanjski turnir društvenih organizacija Buševca u velikom nogometu na ŠRC Zvrniku. Od 15 sati kreću vatrogasna natjecanja; prvo je Gradsko natjecanje vatrogasaca VZVG, te u 20 sati Vatrogsno natjecanje kup Turopolja uz tradicionalnu plivijadu uz pržene ribice. Subota će završiti uz zabavnu večer uz glazbeni sastav ‘Oscar band’ u velikom šatoru iza Doma kulture.

Ivanje-Busevec-2014-3.jpg

Nedjelja je rezervirana za nogomet i kulturu. U 10 sati počinje otvoreni malonogometni turnir, nakon čega slijedi sveta misa u 11 sati. Udruga ‘Spark’ na Ivanju će prikazati svoju izložbu slika koja će biti otvorena od 16.30 sati. Uz izložbu započeti će i kulturno umjetnički program ‘Običaji kroz godinu’ na kojem će sudjelovati KUD Obreška, KUD Horvati, KUD Antun Klasinc, KUD Paurija, KUD Ivan Goran Kovačić te KUD Mihovil Krušlin. U 17 sati počinje Ivanjski semen Etno zadruge Buševec na kojem će biti izloženi domaći proizvodi i etno rukotvorine izlagača iz Velike Gorice, Zagrebačke županije i Siska. Sveta misa bit će u 17 sati na kojoj će pjevati Katedralni zbor sv. Stošije iz Zadra. Večer će završiti paljenjem Ivanjskog krijesa u 21 sat te zabavom uz sastav Zakon šutnje.

Ivanje-Busevec-2014-14.jpg

Uz satnicu, na Ivanju u Buševcu organiziran je i popratni program – zabavni program za djecu, razgled postava čardaka, jahanje na konjima KK Agramer, proštenje te bogata gastro ponuda.