Home Izdvojeno Četiri Velikogoričana primila odlikovanje predsjednika Milanovića za svoje plemenito djelovanje

Četiri Velikogoričana primila odlikovanje predsjednika Milanovića za svoje plemenito djelovanje

Ladislav Godinić, Tugomir Ištvanić, Ivan Skrbin i Zvonimir Šafar - čestitamo!

PODIJELITE

Predsjednik Republike Zoran Milanović dobrovoljnim darivateljima krvi je danas, povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, uručio odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene, u 2021. godini.

To odlikovanje primila su i četiri Velikogoričana – Ladislav Godinić, Tugomir Ištvanić, Ivan Skrbin i Zvonimir Šafar!

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović dobrovoljne darivatelje krvi nazvao je humanitarcima jer ne biraju i ne dijele ljude kojima će njihova krv trebati. „Ne birate, ne gledate i ne dijelite. Ta krv je za ljude, ne piše u deklaraciji za koga je; je li za Hrvata, Srbina, Židova iz Aškelona, Arapina iz Gaze, sasvim svejedno, nekom će trebati“, rekao je predsjednik Milanović.

Poručio je da mnoga odlikovanja osobno uručuje ako za to postoji razlog. „Ako igdje postoji razlog, onda postoji u vašem slučaja – da svakome stisnem ruku i zahvalim u ime hrvatske države“, zaključio je predsjednik Milanović. Odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 164 dobrovoljnih darivatelja krvi u 2021. godini