Home Izdvojeno U centru OŠ Eugen Kvaternik od danas stoji- knjižnica

U centru OŠ Eugen Kvaternik od danas stoji- knjižnica

U novootvorenoj knjižnici 4500 je naslova dječje učeničke literature te oko 1500 iz učiteljskog fonda

PODIJELITE

Jedna od najstarijih goričkih škola, osnovna škola Eugena Kvaternika napokon je dobila pravu pravcatu knjižnicu. Dva puta je do sad knjižnica seljena, po raznim prostorijama po školi, a sad se konačno našlo za nju stalno mjesto, i to ne bilo kakvo- već centralno, da ona zaživi u svom punom sjaju.

„Knjižnica bi trebala biti centar zbivanja i uspjeli smo napokon do toga i doći. Imamo vrijednu i marljivu knjižničarku koja osmišljava sadržaje za učenike, potiče ih na čitanje, a provodi i druge aktivnosti i projekte tako da smo i više nego zadovoljni“, govori nam ravnateljica škole Monika Brleković kojoj je ovo prvi mandat.

U novoj je knjižnici 4,5 tisuće naslova za učenički i 1500 za učiteljski fond, a bit će potrebno nabaviti i još neke naslove kako bi se zadovoljile potrebe svih korisnika. „Nakon otpisa djela knjiga koje su već bile stare i uništene ostali smo bez nekih naslova. Srećom, pa ministarstvo najavljuje pomoć školskim knjižnicima zbog čega se nadamo kako će se i naš fond malo povećati“, objašnjava knjižničarka Davorka Facko Vnučec koja dodaje kako je, uz učeničku literaturu, važna i ona za profesore i nastavnike koje također nedostaje.

Gorička osnovna škola svečano je obilježila dan otvorenja knjižnice. Velik je to dan za veliki projekt vrijedan čak 800 tisuća kuna, a nakon kojeg slijedi još jedan, puno veći, a to je energetska obnova škole. Gradonačelnik Dražen Barišić ističe kako će energetskom obnovom ova stara gorička ljepotica malo izmijeniti vanjski izgled ali će zato biti funkcionalnija, štedljivija i ukorak s vremenom.

„Djeca u digitalnom dobu moraju imati knjige, ali i printane materijale i elektronski sadržaj kako bi mogli dalje usavršavati svoja znanja i vještine. Jako smo sretni i zadovoljni ovakvim uvodom u daljnji rast i otvorenjem nove knjižnice. Energetska obnova bit će novi izazov koji će ovoj školi dati još ljepši izgled ali i poboljšati uvjete odgoja i obrazovanja u našem gradu, zaključio je gradonačelnik.