Home Izdvojeno CATERING BABRIGA Slastan zalogaj za inovativnog poduzetnika

CATERING BABRIGA Slastan zalogaj za inovativnog poduzetnika

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Popis njihovih klijenata je impresivan: Amazon, H&M, Vans, Adidas, DHL, DPD, Loomis, burza dijamanata u Antwerpenu. Zagrebačka logistička tvrtka Modepack angažirala je Babriga Bistro&Catering da pripremi domjenak povodom otvorenja pogona vrijednog 50 milijuna kuna u Velikoj Gorici.

“Za sve svoje klijente trudimo se održati najviše gastronomske standarde. Naravno, bili smo uzbuđeni kada nas je Modepack angažirao. Ali i sretni jer s ljubavlju od najboljih domaćih i organskih namirnica radimo vrhunsku hranu”, govori chef Tomislav Jančić Babriga.

Kao uvod u kulinarsku fantaziju, Babriga je poslužio ukusan i estetski privlačan kanape. Hrskavi kornetići pripremljeni su s jadranskim kozicama u umaku od slanutka, a gurmanski volovani (vol-au-vent) punjeni su rižotom od špinata i obrazima turopoljske svinje. Uz njih je savršeno prijala Coleslaw salatica u zelenom tijestu.

Hladno predjelo zatvara kanape s kremom od sira i slanutka. Sad je na njemu rolada od piletine, sad komad lungića punjenog suhim šljivama.

“Najvažnije su namirnice. Jelo postaje tradicionalno zbog dostupnosti neke namirnice. Bila ona od lokalnog proizvođača, s Jadrana ili iz mojeg vlastitog vrta, bitno je da njezina kvaliteta bude prvorazredna i da je sačuvamo u procesu obrade. Smisao je izvorni okus prenijeti na tanjur, sljubljen s drugim okusima”, nastavlja Babriga.

Za glavno jelo djelatnicima i gostima Modepacka posluženi su meso i riba. File brancina ide uz pire od celera i povrće pripremljeno na julienne način, da sačuva svježinu. Odresci od vepra mekši su u umaku od klekovih bobica u koji se namaču valjušci od kruha. Biftek u vinskom umaku topio se je u ustima.

Punim okusima Babrigine kuhinje dopuna je suho vino trpkih nota. TheTUR Weddings&Events crni kapistran je kvalitetni blend frankovke i cabernet sauvignona. Za Babrigu ga pune Iločki podrumi.

“Za deserte najradije koristimo sezonske plodove. Kesten, od kojega smo s naranđom poslužili mousse, klasični je okus Zagreba, a Turopolje u ovo doba godine prezentiramo okusima šumskog voća iz našeg Luga. Njime smo napunili glazirane jabuke i poslužili smo ga u košaricama s bavarskom kremom. Bilo je jako dobro”, zaključuje.

I mi smo se zasladili. I obrazima turopoljske svinje i konjakom iz bavarske kreme. I doći ćemo opet do Babrige kada bude spremao vrhunski objed!