Home Crna Kronika Brutalan nasilnik na slobodi: Glavom nevjenčane supruge udarao po zidu i od...

Brutalan nasilnik na slobodi: Glavom nevjenčane supruge udarao po zidu i od suca dobio samo novčanu kaznu

PODIJELITE

Policija je na konferenciji za novinare izvijestila kako se u proteklom tjednu dogodila tri slučaja nasilja u obitelji. U obiteljskoj kući u Zagrebačkoj ulici muškarac je bio brutalan nasilan prema nevjenčanoj supruzi, vrijeđao je i fizički napao udarajući njenom glavom u zid. Nakon uhićenja, priveden je sucu za prekršaje, koji ga je kaznio novčanom kaznom od 1.300 kuna. Manje novca u kućnom budžetu vjerojatno će na vlastitoj koži osjetiti i zlostavljana supruga.

U Kromosovom naselju 50-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola napao svoju 48-godišnju suprugu. Dobio 16 dana zatvora, uz uvjetnu od 6 mjeseci.

Posljednje nasilje dogodilo se jučer u jutarnjim satima u obiteljskoj kući u Podbrežnici gdje su se sukobila dvojica braće. Stariji brat je vrijeđao mlađega nakon kojeg ga je udario otvorenim dlanom. Nasilni brat kažnjen je s tisuću kuna.

Nastavlja se niz provala, koje nisu mimoišle skladište poduzeća Palir u Maloj Kosnici iz kojeg je nepoznati počinitelj otuđio dva masivna hrastova stola s pripadajućim klupama te dva elektromotora za okretanje ražnja. Šteta je 15 tisuća kuna.

Provaljeno je u cafe-aparat u vlasništvu tvrtke Živa kava koji se nalazi u pogonu pilane Pana u Turopolju. Iz aparata su ukradene kovanice ukupne vrijednosti 900 kuna.

Unatoč upozorenjima iz policije, i dalje su aktualne krađe novčanika. Nepoznati počinitelj je u kasinu Admiral djelatnici ukrao novčanik s dokumentima  i zlatan nakit. Šteta je 1.000 kuna. Još jedan ukraden je u Kauflandu 65-godišnjoj gospođi. Novčanik je lopov ukrao iz otvorene torbice koju je nosila na ramenu, a šteta je oko 500 kuna.

Za vrijeme kontrole prometa na čvoru Kosnica autoceste A3, policija je kod 35-godišnjieg vozača pronašla pola grama marihuane. Nakon što je odbio testiranje na opojne droge, zaradio je prekršajnu prijavu zbog posjedovanja i vožnje pod utjecajem opojnih droga.