Home Izdvojeno Brojna adventska događanja pripremila je i Gradska knjižnica

Brojna adventska događanja pripremila je i Gradska knjižnica

Knjižničari Gradske knjižnice Velika Gorica pripremili su brojna događanja - izložbe, kreativne radionice, predavanja, gledanje dokumentarnog filma te akciju djelomičnog oprosta zakasnina "Knjige u zakasnini vrati, samo 50 plati!".

PODIJELITE

Predbožićno, adventsko vrijeme u Gradskoj knjižnici Velika Gorica i ove godine bit će veselo, kreativno i poučno. Vrijedni knjižničari pripremili su brojna događanja – izložbe, kreativne radionice, predavanja, gledanje dokumentarnog filma te akciju djelomičnog oprosta zakasnina za sve koji na vrijeme nisu vratili knjige u knjižnicu.

Nekoliko izložbi uljepšat će prostore Gradske knjižnice. U Dječjem odjelu bit će izloženi dječji radovi na temu “Mogut” nastali na likovnim radionicama tijekom Dječjeg tjedna u suradnji s Muzejom Turopolja te božićna izložba o bajci “Orašar” koju su izradila djeca iz Dječjeg vrtića Velika Gorica. U Područnoj knjižnici Galženica od 11. prosinca razgledajte tiskane reprodukcije poznatih likovnih djela božićne tematike. U Središnjem odjelu za odrasle bit će izložena Milenijska Biblija, posebno vrijedno limitirano izdanje Biblije i ujedno najveća knjiga u Gradskoj knjižnici Velika Gorica koja će se moći prelistavati samo uz pomoć rukavica.

– Za male kreativne ruke u Dječjem odjelu bit će organizirana radionica izrade božićnih poklona, a uz dan sv. Lucije u Područnoj knjižnici Galženica tema likovne radionice bit će “Svjetlo”. Zadnja ovogodišnja psihoedukativna radionica za roditelje i odgajatelje održat će se u Dječjem odjelu s temom “Razvoj dječje inteligencije”, a održat će ju mag. proesc. educ. Katarina Šeravić, odgojiteljica mentorica iz Dječjeg vrtića Ciciban – poručuju iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

U Središnjem odjelu za odrasle održat će se jedno filmsko i jedno književno druženje. Ove godine u okviru serijala “Stella Maris” bit će prikazan film o marijanskoj baštini Varaždinske biskupije gdje se Marija, zbog bogatog baroknog sakralnog nasljeđa, naziva još i kraljicom anđela, “Varaždinska Regina angelorum”. – Obljetnicu smrti književnika Augusta Šenoe ove godine obilježavamo druženjem s pričama iz njegove obiteljske škrinjice kada će naša gošća biti gđa. Jasmina Reis, kuratorica memorijalne zbirke “Kuća Šenoa” – kažu iz Gradske knjižnice.

Na svetu Luciju, Dan grada Velike Gorice 13. prosinca na sve tri lokacije knjižnice provest će se akcija djelomičnog oprosta zakasnina “Knjige u zakasnini vrati, samo 50 plati!”. – Na taj dan omogućit ćemo dužnicima koji su u velikim zakasninama da vrate knjige uz jedinstven iznos zakasnine koji samo na taj dan iznosi 50,00 kuna. Tako ćemo omogućiti korisnicima kojima je zbog naraslih iznosa dugovanja za nevraćene knjige bila blokirana daljnja posudba da uz ovaj simboličan iznos ponovno postanu aktivni članovi Gradske knjižnice Velika Gorica – objašnjavaju knjižničari.

Detaljan raspored događanja nalazi se na stranicama Gradske knjižnice Velika Gorica.