Home Izdvojeno Broj turističkih noćenja u gradu za trećinu veći u odnosu na prije...

Broj turističkih noćenja u gradu za trećinu veći u odnosu na prije dvije godine

PODIJELITE

Velika Gorica u ovoj godini bilježi gotovo 21 tisuću noćenja, trećinu više u odnosu na 2012. godinu, čulo se na obilježavanju Dana velikogoričke Turističke zajednice.

– Kroz sljedeće dvije godine očekujemo da će se broj ležaja u Velikoj Gorici značajnije povećati te da će ovogodišnjih 21 tisuću noćenja porasti na 25 tisuća noćenja – kaže direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić.

Velika Gorica postaje sve značajniji turistički grad, istaknuo je predsjednik Turističke zajednice, gradonačelnik Dražen Barišić.

– Grad bilježi povećani broj noćenja, a naš cilj je da u sljedećoj godini dostignemo 25 tisuća noćenja. Uz to želimo afirmirati šest najvažnijih događaja koji kroz cijelu godinu okupljaju sugrađane, ali i turiste iz cijele Hrvatske i šire – kazao je Barišić.

– Prema broju noćenja i prosječnoj dužini boravka gostiju u Velikoj Gorici vidi se da su Zračna luka i poslovni turizam izvor gostiju i zarade velikogoričkih ugostitelja i vlasnika smještajnih kapaciteta – dodala je Mesarić.

DVA HOTELA NA PLESU I JEDAN U CENTRU

Turizam će dodatno ojačati nakon izgradnje tri hotela, čime će se udvostručiti broj smještajnih kapaciteta, koji u ovom trenutku kronično nedostaje šestom gradu po veličini u Hrvatskoj, direktno povezanim s najvećom zračnom lukom u zemlji.

– Onda možemo očekivati i veći broj noćenja te dvostruko veći prihod od boravišne pristojbe. Za koji mjesec se otvara hotel na Plesu, a kreće izgradnja i hotela u središtu grada vrijedan 30-ak milijuna kuna. U dogovoru sa Zračnom lukom na Plesu će se izgraditi jedan veliki, mega hotel – istaknuo je Barišić.

fotka

ČUBRA POBJEDNIK FOTO NATJEČAJA ‘FESTIVAL RUŽA’

U povodu Dana Turističke zajednice, dodijeljena su priznanja za najbolje fotografije s foto natječaja ‘Festival ruža’. Prvo mjesto i 2000 kuna osvojio je Andrej Čubra.

– Trebalo je spojiti simbol ruža i grada. Očitio sam to spojio na najuspješniji način. Motiv moje fotografije je bio stari turopoljski vez poculica na ženskoj glavi koja drži ruže, odnosno stoji na tim ružama – objasnio je Čubra.