Home Vijesti Brazilka u zračnoj luci uhvaćena s gotovo kilogramom kokaina dobila dvije i...

Brazilka u zračnoj luci uhvaćena s gotovo kilogramom kokaina dobila dvije i pol godine zatvora

Priznanjem je znatno skratila i ubrzala postupak, a kao olakotna okolnost uzeta je ranija neosuđivanosti te okolnosti zbog kojih je počinila kazneno djelo

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Kako smo prošle godine izvještavali, brazilka (34) koja je uhvaćena 3. listopada prošle godine u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Velikoj Gorici s 840 grama kokaina skrivenih u želucu, dočekala je svoju presudu, piše 24sata.

Kazala je kako je navedeno počinila iz straha jer su prijetili njoj i njezinoj obitelji. Podsjećamo, otkrivena je nakon što je rendgen abdomena pokazao da u želucu nosi 76 kapsula od kojih je u svakoj bilo oko 10 grama kokaina. Da joj je samo jedna puknula u želucu ne bi preživjela.

Predsjednica sudskog vijeća sutkinja Jasnica Rodić nepravomoćno ju je proglasila krivom te joj izrekla zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i šest mjeseci. Oslobodili su je plaćanja troškova postupka te joj produljili istražni zatvor u kojemu je od uhićenja zbog opasnosti od bijega.

Priznanjem je okrivljena znatno skratila i ubrzala postupak, a kao olakotna okolnost uzeta je ranija neosuđivanost kao i okolnosti zbog kojih je počinila kazneno djelo. U obrazloženju presude sutkinja je navela kako je sud uzeo u obzir olakotne okolnosti koje su naveli, no i da je kazna nešto viša od ranijih jer je ovakvo krijumčarenje droge u Hrvatsku putem mula u posljednje vrijeme postalo učestala pojava.