Home Izdvojeno BRAVO GORICA! Koncertom za seke Rinčić prikupljeno 15 tisuća kuna

BRAVO GORICA! Koncertom za seke Rinčić prikupljeno 15 tisuća kuna

Akcija za Lorenu i Ivu traje do 18.siječnja

PODIJELITE

Velikogoričani su još jednom pokazali da vole nesebično pomagati pa su tako jučer na večernjem humanitarnom koncertu goričkih zborova darovali više od 15.000 kuna koje će se uplatiti na račun za liječenje dviju sestrica Lorene (8) i Ive Rinčić (3,5).

Riječ je o robotskoj terapiji koja potiče rad mišića i živaca koji se u djevojčica nisu dovoljno razvili zbog urođenog problema nepoznatog porijekla. Ova terapija je u njih u prvom ciklusu (za što su se Velikogoričani također iskazali u nekoliko akcija) pokazala odlične rezultate unatoč ne baš optimističnm prognozama koje su liječnici dali nakon njihova rođenja.

Hvala građanima, a zahvala ide i organizatorima i izvođačima: Gradskom zboru “Franjo pl. Lučić” s dirigenticom Dubravkom Veliki, Pjevačkom zboru “Turopoljska zvona” s dirigenticom Snježanom Špehar, Vokalistima Sv. Josipa s dirigentom Draženom Kurilovčanom, Vokalnom ansamblu “Danice”, s dirigentom Aleksandrom Kačurovim, solistica Lidii Capković Martinek u pratnji korepetitora Tibora Naglića koji je svirkom popratio i druge, te zboorovima Srednje i Osnovne Umjetničke škole Franje pl. Lučića s dirigenticom Anom Šedlbauer. Posebno hvala Snježani Špehar na toplim riječima pri vođenju koncerta, a jednako i vlč. Dragutinu Kujavcu koji je otvorio vrata crkve ovom plemenitom događaju, logisitičkoj potpori POU Velika Gorica, kao i autoru plakata Mati Lovriću.

Akcija “Za naš korak – Lorena i Iva” traje do 18. siječnja. Uključiti se možete uplatom na IBAN: HR1223600003510079111, detalji su na Facebook stranici.