Home Izdvojeno Bošnjaković najavio pobjedu i samostalno sastavljanje Vlade

Bošnjaković najavio pobjedu i samostalno sastavljanje Vlade

PODIJELITE

U parku Dr. Franje Tuđmana, Domoljubna koalicija predstavila je svoj program, ali i ukazala na probleme koje je, kako kažu, tijekom svog mandata prouzročila SDP-ova koalicija.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica Dražen Barišić pohvalio se rezultatima rada svoje stranke u Velikoj Gorici, unatoč nedostatku potpore državne vlasti.

– Velika Gorica dokazala je da bez obzira na glavinjanje aktualne državne vlasti na čelu s nesposobnim premijerom, koji je oduzeo 30 milijuna kuna u predvečerje izrade proračuna za ovu godinu, nije uspjelo rušenje arhitekture razvoja grada – rekao je Barišić.

HDZ domoljubna koalicija (5)

Barišić je naglasio da se Gorica nalazi na 11. mjestu na Forbesovoj listi najkvalitetnijih gradova u Hrvatskoj, da je grad koji ima najveću prosječnu plaću te da se nalazi među tri grada koji imaju najnižu stopu nezaposlenosti.

Iz koalicije su naglasili važnost boljeg povezivanja Velike Gorice i Zagreba, kako infrastrukturno tako i gospodarski.

HDZ domoljubna koalicija (6)

– U svom predizbornom programu 5+ imamo projekte izgradnje bolnice na području Buzina ili na nekoj drugoj lokaciji u Novom Zagrebu, koja bi pokrivala područje Velike Gorice i Novog Zagreba. Izgradnju lake željeznice prema Zračnoj luci Zagreb i dovršetak Radničke ceste u punom profilu prema zagrebačkoj zaobilaznici – istaknuo je Marijo Župan, dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba.

Župan je upozorio da Država pretjerano vrši pritisak na obrtnike koji su ionako preopterećeni sa 168 raznoraznih nameta.

HDZ domoljubna koalicija (1)

Nositelj liste koalicije u VI. izbornoj jedinici Dražen Bošnjaković upozorio je na veliku zaduženost zemlje i izrazio strah da bi Hrvatska uskoro mogla bankrotirati ako se ovako nastavi. Osvrnuo se i na odlazak mladih u inozemstvo zbog loše ekonomske situacije te na lošu demografsku sliku s kojom je zemlja suočena.

– Naši građani neće nasjesti na priče da Hrvatska raste, jer ona doista u nikakvim segmentima ne raste – izjavio je Bošnjaković.

Upozorio je na dva projekta Zagrebačke županije koja je, kako kaže, Vlada opstruirala četiri godine.

Riječ je o Projektu vodoopskrbe djela Zagrebačke županije, u koju spada i Velika Gorica i cijeli istočni dio Županije, a koji je zapeo , kako kaže, zbog toga što Vlada nije zakonski riješila eksploataciju izvora u Kosnici i svojim utjecajem na izvođača studije značajno usporila realizaciju projekta. Sve to onemogućilo je Županiju da projekt prijavi na EU fondove.

Bošnjaković je upozorio i na problem oko lokacije centara za gospodarenje otpadom Zagrebačke županije koju su podržali svih devet gradova i 25 općina, a pripremljen je bio i dio dokumentacije. Izmjenama plana gospodarenja otpadom, Vlada je promijenila uvijete i tako projekt vrijedan 100 milijuna eura vratila na početak.

HDZ domoljubna koalicija (4)

Nositelj liste najavio je dobar izborni rezultat, odnosno osam mjesta u VI. izbornoj jedinici, a vjeruje da će koalicija na razini države ostvariti takav izborni rezultat koji jamči sastavljene Vlade.

– Mi vjerujemo da će Domoljubna koalicija svojim rezultatom moći samostalno sastaviti Vladu – dodao je Bošnjaković.

Ako ne osvoje potrebnu saborsku većinu za formiranje Vlade, spremni su i na pregovore sa strankama koje podržavaju njihov program, ali Bošnjaković nije otkrio koje bi to stranke bile.