Home Izdvojeno Boksački klub Velika Gorica ima državnog prvaka

Boksački klub Velika Gorica ima državnog prvaka

PODIJELITE

Član Boksačkog kluba Velika Gorica Ivan Njegač (22) seniorski je prvak Hrvatske u kategoriji do 64 kilograma. Titulu je osvojio na Prvenstvu Hrvatske u Splitu, a ovo mu je četvrta titula državnog prvaka.

– Pobijedio sam oba meča na bodove, sve tri runde su bile moje, znači jednoglasnom odlukom sudaca. Svaki krug sam bio bolji i dominantniji od svog protivnika. Pokazao sam svoj boks i svoju kvalitetu, svoj rad i rad svojih trenera – kaže Njegač.Ivan Njegac

Ivan Njegač bio je nositelj svoje poluvelter kategorije te se u natjecanje uključio u polufinalu. Oba meča dobio je jednoglasnom odlukom sudaca. Njegačev trener zadovoljan je borbom. Kaže kako je publiku digao na noge, a nada se i da će se trud koji ulaže u svakodnevne treninge uskoro isplatiti.

– Mladost i srčanost ima, ali već je i iskusan boksač. Vidi se da je opušten u meču i da dobro radi. Iskustvo je ono najbitnije. Dobro radi i ima dosta mečeva po inozemstvu – rekao je Vedran Pereković, trener u BK Velika Gorica.

njegac ivan

KARIJERA U PROFESIONALNOM BOKSU

Boksom se Ivan Njegač bavi od 2007. godine, ulaže puno truda i nada se karijeri u profesionalnom boksu.

– Najveća želja, kao svakom boksaču i svakom sportašu, mi je otići na Olimpijske igre i uzeti neku medalju svjetskog i europskog prvenstva. Želja mi je i otići u profi boks, tamo se iskušat, pokazat što znam. To je moja budućnost. Vidjet ćemo kako će biti – objasnio je mladi boksač.

I GRAD PONOSAN NA MLADOG SPORTAŠA

Na uspjehu je Njegaču čestitao i zamjenik gradonačelnika koji je rekao kako vjeruje da će postići velike rezultate na međunarodnom planu.

ivan njegac5

– Izuzetno smo ponosni da imamo još jednog istaknutog sportaša i reprezentativca Hrvatske i Grad Velika Gorica i cijelom Boksačkom klubu, a i njemu osobno, dakle našem prvaku, daje punu podršku, ne samo na domaćim natjecanjima, nego smo sigurni da će ovaj sportaš u budućnosti itekako ostvarivati kvalitetne i dobre rezultate i na međunarodnom planu – rekao je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

ivan njegac2Idući meč Njegača očekuje već za vikend kada putuje na Međunarodni turnir u Sarajevo gdje se nada finalu i još jednoj zlatnoj medalji.

– Ja sam s 22 godine dokazao da sam tek sada došao u neki vrh i da mogu parirat onim starijima, i ne samo u Hrvatskoj, nego i vani. Boks je život i to je to i u tome sam za sada i ostat ću dok ću se moći aktualno bavit, a kasnije nadam se kao trener – kaže Ivan Njegač.