Home Izdvojeno Blagdanska snježna idila: Božić u Rožincu zabavio mnoge posjetitelje

Blagdanska snježna idila: Božić u Rožincu zabavio mnoge posjetitelje

PODIJELITE

Udruga Moj Buševec po prvi put je organizirala Božić u Rožincu. Riječ je o najstarijoj ulici u tom velikogoričkom mjestu koju su članovi Udruge zajedno s mještanima pretvorili u blagdansku snježnu čaroliju. Zaustavili su promet, ukrasili obiteljske kuće, a na cestu podigli dva šatora u kojima je fešta trajala do ranih jutarnjih sati.

– Postoji Božić u Gorici, Božić u Zagrebu pa zašto ne bi i u našem Rožincu. Svi zajedno uživamo u prekrasnom ambijentu, dobroj atmosferi, a sve nas grije ukusno kuhano vino – rekao je predsjednik Udruge Moj Buševec Danijel Rožić.

Busevec1

aaNa svojoj prvoj božićnoj manifestaciji u Ulici Rožinec birala se najukrašenija kuća te najfiniji domaći kolači. Prva nagrada za najukrašeniju kuću pripala je obitelji Bartolin. Uručene su im ukrasne lampice kako bi im kuća još više zasjala.

Busevec2

 

Najbolje kolače prema mišljenju stručnog žirija ispekla je Gabrijela Žugaj. Prigodno je dobila 5 kg brašna da može nastaviti s pripremom poslastica.

– Domaćini te ulice kolačima su počastili sve posjetitelje, a bilo ih je više od 150. Mještani i posjetitelji popili su 70 litara domaćeg vina koje smo besplatno dijelili – ističe Rožić.

Busevec3

Udruga je aktivna tek godinu i pol dana, ali ideje im ne nedostaju. U srijedu, 31. prosinca, na Trgu seljačke sloge u Buševcu organizirat će doček Nove 2015. godine. Svim posjetiteljima će i u najluđoj noći osigurati besplatno kuhano vino i dobru glazbu.

– Pripremili smo posebne šalice koje ćemo prodavati po simboličnoj cijeni, ali one nisu uvjet za besplatnu konzumaciju vina – poručio je Rožić, pozivajući sve mještane Buševca, ali i ostale Turopoljce da im se pridruže u nezaboravnoj proslavi Nove godine.