Home Zanimljivosti Besplatan internet u knjižnici

Besplatan internet u knjižnici

Vrijeme provedeno na računalu ograničeno je na jedan sat dnevno za svakog korisnika

PODIJELITE

Gradska knjižnica Velika Gorica za svoje je korisnike pripremila novu pogodnost od nove godine. Naime, za sve članove Gradske knjižnice pristup internetu i korištenje računala mogući su bez naplate, dok će se za ostale korisnike koji nisu članovi Internet i dalje naplaćivati po važećem cjeniku.

Korištenje interneta do sada je bilo besplatno za djecu članove Dječjeg odjela, dok se u Središnjem odjelu za odrasle i u Područnoj knjižnici Galženica ta usluga mogla koristiti uz naplatu. Od sada u svim lokacijama članovi to mogu učiniti bez naplate te se služiti računalima s pristupom internetu potpuno besplatno, ali uz jedno ograničenje; vrijeme provedeno na računalu ograničeno je na jedan sat dnevno za svakog korisnika. Uz to, kao i do sada, računala u Središnjem odjelu za korisnike i u Područnoj knjižnici Galženica koriste se isključivo za pretraživanje, a ne za igranje računalnih igara. Pristup primjerenim računalnim igrama djeci je dozvoljen u Dječjem odjelu, a korištenje računala i u tom je odjelu ograničeno na jedan sat dnevno, poručuju iz knjižnice.

U Središnjem odjelu za odrasle korisnicima su na raspolaganju tri računala, od toga dva s pristupom internetu; u Područnoj knjižnici Galženica dva su korisnička računala, te tri u Dječjem odjelu. U svim lokacijama omogućen je i pristup bežičnoj mreži putem WiFI-ja pa korisnici putem vlastitih osobnih računala mogu besplatno pristupiti internetu u prostoru knjižnice.