Home Kultura Besplatan film za umirovljenike! Pogledajte dramu “Belfast” u Goričkom kinu

Besplatan film za umirovljenike! Pogledajte dramu “Belfast” u Goričkom kinu

Projekcija je u 11 sati

PODIJELITE

Sutra, 29. srpnja, će se u Kinu Gorica održati još jedna matineja za umirovljenike. Ovog petka će umirovljenici moći na velikom platnu pogledati dramu “Belfast”. Ulaz za umirovljenike je besplatan.

‘Belfast’ je do sada dobio Oscara za najbolji originalni scenarij, kao i još 52 filmske nagrade i 237 nominacija, a ovo ljubavno pismo rodnom gradu raznježilo je i gledatelje. Film nam donosi uvid o odrastanju u irskoj radničkoj obitelji, kroz oči jednog dječaka. Radnja je smještena u razdoblje 60-ih godina prošlog stoljeća, razdoblje društvenog i političkog previranja u Sjevernoj Irskoj te nam približava priču o obitelji, odnosima, smijehu, ali i gubitku.

Sredina je kolovoza, ljeto, idiličan dan. Djeca se igraju na ulicama Belfasta, među njima je i devetogodišnji Buddy. Idilu najednom naprasno prekida pojava nadolazeće rulje. To su protestanti u pohodu na katolički dio grada. Ulica u trenu postaje ratna zona, a politički konflikt umiješao se u djetinjstvo, pokušava ga oduzeti Buddyju i ostaloj djeci, kao i život njihovim familijama.